Press "Enter" to skip to content

Måned: juni 2021

LO spør – les hva partiene svarer

For å gjøre det enklere å orientere seg foran stortingsvalget har LO plukket ut 17 spørsmål som tydeliggjør forskjellen mellom partiene. Disse er tatt med i en egen brosjyre som sendes ut blant medlemmene og andre. Dette er spørsmål som er viktige for deg og meg, både som innbygger og som ansatt. Du kan lese brosjyren digitalt her.

Frp har ikke villet svare på noen av spørsmålene. Kan det være at de skjønner at de svarene de ville gitt, ikke vil bli likt av folk flest? Derfor gir vi honnør til de andre partiene som har gitt ærlige svar. Dette er spørsmål som det er viktig å vite partienes synspunkter på før vi går til valgurnene.

Les hva partiene svarer på spørsmålene her…

Comments closed

90 ÅR SIDEN MENSTADSLAGET

Menstadslaget: Historisk milepæl i kampen for et organisert arbeidsliv.

Menstadslaget fant sted under storlockouten i 1931, da mer enn 60 000 arbeidere ble utestengt fra arbeidsplassene sine. Det er nå 90 år siden dette slaget som ble en milepæl i den norske arbeiderbevegelsens historie. Det kom til å symbolisere fagbevegelsens evne og vilje til å stå imot lønnsnedslag og streikebryteri.

Det var disse tapre menn, for det var stort sett bare menn, som gikk i front i fagforeningskampen for organisasjonsfrihet og bedre lønns- og arbeidsvilkår. For mange fikk deltagelsen i demonstrasjonen drastiske følger. Noen mistet jobben og andre måtte møte i retten.  De var klar over hvordan de kunne bli behandlet i ettertid, likevel var deltagelsen enorm.  Uten slike tapre fagforeningskjemper, hadde vi ikke vært der vi er i dag.

Les mer om Menstadslaget her…

Comments closed

TARIFFKRAV 2022

Vi er omtrent ikke ferdig med det ene tariffoppgjøret, før vi begynner å arbeide med neste års hovedforhandlinger. Fagforbundet har nå laget et debatthefte for tarifforhandlingene 2022, hvor forhandlingene for KS området starter i april neste år.

Tariffoppgjørene er blant de viktigste virkemidlene i kampen mot økt ulikhet. De bidrar til å sikre at folk får en anstendig lønn å leve av, og ta del i den verdiskapningen både offentlig og privat sektor bidrar til.

Både våre tillitsvalgte og medlemmer har anledning til å komme med forslag til disse forhandlingene. Vi anbefaler at dere leser debattheftet og dersom dere har forslag, må de sendes til fagforeningen innen 10. oktober 2021.

Les debattheftet her…

Comments closed

VI MÅ SLÅ RING OM STREIKERETTEN

Regjeringen stoppet to streiker på kort tid. Vi må nå passe på streikeretten. Den må ikke bli illusorisk.

Foto: Leif Martin Kirknes

Vi ser at regjeringen bruker tvungen lønnsnemd så snart de ser en mulighet for det. I den senere tid har grunnlaget vært svært omdiskutert. Senest i UNIO streiken. Vi i Fagforbundet Bærum merket dette i januar i år da fagforeningen var i streik om tariffavtalen NHO 453. Her grep regjeringen inn med tvungen lønnsnemd , uten at det etter vår oppfatning var noe grunnlag for det.

Fagforbundet har flere ganger vært i en lignende situasjon. Både i 2019 og tidligere i 2021 endte streiker Fagforbundet var involvert i, med tvungen lønnsnemnd, uttaler Fagforbund-leder Mette Nord.

Les mer om saken her…

Comments closed

RESULTATET AV VERVEKONKURRANSEN 2020

På årsmøtene blir vanligvis vinnerne av årets vervekonkurranse hedret og premiene overlevert til de dyktigste ververne.

Grunnet pandemien er årsmøtet i år utsatt og vi har derfor nå besluttet å annonsere resultatet av vervekonkurranse 2020.

Vi fikk to vinnere. Det er Michelle Buri Cabusao og Anne Mari Sandvoll som begge får et gavekort på kr 4.000. Denne gangen ble det også to på tredjeplass, Elin Eikevik og Rune Heien, som får gavekort på kr 2.000. Fagforeningen gratulerer vinnerne med strålende innsats.

Vi minner samtidig om årets vervekonkurranse som startet ved nyttår. Medlemsverving er viktig. Skal vi gjenta bedriften fra i fjor da vi var den fagforeningen i Viken som fikk flest nye medlemmer, har vi alle en jobb å gjøre.  

Comments closed

OPPROP FOR Å BEVARE SÆRALDERSGRENSER

Bli med på opprop for å bevare særaldersgrensen

Mange av Fagforbundets medlemmer har særaldersgrense. Det gjelder helsefagarbeidere, hjelpepleiere, vernepleiere, renholdere, sykepleiere, barnepleiere, hjemmehjelpere, miljøterapeuter, fysioterapeuter, sjåfører, brannvesenet, politi m.fl. Disse vil nå få betydelig reduserte pensjoner med det forslaget som regjeringen har fremmet for Stortinget.

Fagforbundet har nå satt i gang et organisert digitalt opprop mot dette forslaget og fagforeningen anbefaler våre medlemmer blir med og sier at dette ikke er greit.  

Les mer og bli med på underskriftskampanjen her…

Comments closed

REGJERINGEN OG FrP KUTTER KRAFTIG I PENSJONEN TIL 250.000 ARBEIDSTAKERE

Mandag 7 juni vedtar Stortinget endringer som i realiteten vil bety at retten til å gå av tidlig for de med farlige eller fysisk krevende yrker forsvinner.  Et svik og et løftebrudd sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Høyreregjeringa og Frp svikter rundt 250.000 arbeidstakere som har særaldersgrense. Disse arbeidstakerne opplever nå stor usikkerhet om egen framtid og frykt for å miste store summer i pensjon, fortsetter forbundslederen.

Les hele uttalelsen fra forbundet her …

Comments closed

NEDSTENGINGEN VIDEREFØRES FREM TIL 23. AUGUST

Kommunedirektøren har besluttet å videreføre nedstengingen av kontorlokalene frem til 23. august.

Kommunedirektøren meddeler at, med forbehold om at smittesituasjonen ikke forverrer seg, det er realistisk å tro at dette er siste forlengelse av stengingen. Det jobbes med en plan om å gjenåpne kontorene fra mandag 23. august, både for ansatte og folkevalgte.

Det er mange hensyn å ivareta ved en slik gjenåpning og det er derfor nedsatt et eget tilbakekomstprosjekt for ansatte i regi av kommunedirektøren.

Videreføringen medfører dermed at fagforeningskontoret fortsetter dagens praksis. Hovedtillitsvalgte kan kontaktes enten på e-post eller på telefon. De HTV er delt inn i kohorter, slik at kontoret alltid er bemannet. Post kan også legges i postkassen ved ytterdøren i Bakgården eller ringe på for levering. HTV som ikke er på kontoret arbeider hjemmefra.

Vi gleder oss til forhåpentligvis å kunne gjenoppta normal virksomhet igjen den 23. august.

Comments closed