Press "Enter" to skip to content

Måned: september 2021

FAGFORBUNDET SKUFFET OVER BRUDDET

Vil fortsatt ha SV inn i regjering

«Fagforbundets er skuffet over at SV bryter regjeringssonderingene. Nå er det viktigste at vi får på plass en regjeringserklæring som sikrer de viktige områdene partiene har gått til valg på. Men på et seinere tidspunkt mener vi at det bør være grunnlag for en flertallsregjering med SV«, sier leder i Fagforbundet, Mette Nord, til Dagsavisen, hvor hun også får støtte av LO lederen.

Forbundslederen mener at en ny regjering må vende seg til SV for å få gjennom statsbudsjettet, og at det må jobbes for å få på plass en rødgrønn flertallsregjering i løpet av perioden.

Vi i fagforeningen er også skuffet over at det ikke ble en tre-parti regjering. Det ville gitt landet en forutsigbar politikk, uten unødvendig kjøpslåing med andre partier. En tre-parti regjering ville bedre ivaretatt våre medlemmers interesser. Nå venter også vi spent på regjeringserklæringen.

Les hele artikkelen i Dagsavisen her…

Comments closed

STOPP HANDEL MED ELKJØP

Alle fagforeningene har, i et felles brev til Kommunedirektøren, anmodet om at Bærum kommune fryser avtalen med Elkjøp.

Som kjent bruker ledelsen i Elkjøp en bonusordning som et verktøy for å motvirke fagorganisering i en av landets største butikkjeder. Dette er et forsøk på fagforeningsknusing fra de utenlandske eierne, noe vi ikke kan akseptere.

Les brevet her…

Comments closed

HÆRVERK PÅ ØSTERÅS BARNEHAGE

Da barna kom i barnehagen på Østerås på mandag var det til en barnehage som var blitt helt ramponert i helgen.

Barnehagen så ut som en slagmark.  Det var knust glass, matsøl og store vannskader som preget bygget. Det var helt umulig å drive barnehage der og barna ble sendt hjem og kom først tilbake på onsdag.

I mellomtiden hadde personalet gjort en kjempejobb og ryddet og fjernet 15 sekker med ødelagte leker. Renholderne hadde vasket og håndverkere hadde skiftet ni knuste vinduer.

Fagforeningen var imponert over de ansattes innsats og som pausemat brakte vi 10 pizzaer til barnehagen.  

Comments closed

LO SIER OPP AVTALE MED ELKJØP

LO sier opp fordelsavtale med Elkjøp verdt 30 millioner kroner

LO Favør avslutter millionavtale etter avsløringene om at Elkjøp-ansatte ikke får månedsbonus hvis de fagorganiserer seg med tariffavtale, skriver E24 i dag.

 «Slik denne saken har utviklet seg, ser vi oss nødt til å si opp avtalen,» sier styreleder i LO Favør Terje Olsson. «Vi har registrert at det har vært samtaler med Handel og Kontor, men jeg, som styreleder, ser at det er mye prat og lite handling. Jeg vil ikke pålegge våre medlemmer å handle på Elkjøp,» sier han til E24. 

HK-sjef Christopher Beckham sier at han på vegne av sine medlemmer er veldig glad for vedtaket fra LO Favør. Fagforbundet Bærum ønsker å gjøre medlemmene våre oppmerksom på Elkjøps behandling av de fagorganiserte. Dette er en god grunn til å unngå denne butikkjeden.  

Les hele artikkelen i E24 her…

Les om saken i FriFagbevegelse her…

Comments closed

LO ADVOKATENES VURDERING AV SPØRSMÅL RUNDT KORONAVAKSINEN

Fagforeningen får ofte spørsmål om hva arbeidsgiver kan kreve når det gjelder koronavaksinen. Dette er tydeligvis et tema det har vært stor usikkerhet rundt. Hva gjelder egentlig?

LO advokatene har vurdert arbeidsgivers styringsrett og krav om koronavaksine, koronatest eller bruk av beskyttelsesutstyr her i Norge. De har besvart flere av de vanlige problemstillingene som det stilles spørsmål om i en artikkel i LO Norge.

Les hele artikkelen her…

Comments closed

RØD/GRØNN SEIER – NY REGJERING

Et samlet LO er svært godt fornøyd med valgresultatet.  

Det ble en rød/grønn valgseier, og nå får vi en ny regjering og en ny kurs. Det trenger Norge.

«Uten innsatsen til Fagforbundet hadde dette ikke vært mulig. Jeg er utrolig stolt av den jobben vi har gjort som et lag,» sier forbundsleder Mette Nord.

Vi i fagforeningen har også vært svært aktive i valgkampen og har vært ut på utallige arbeidsplasser, med oppfordring til å bruke stemmeretten. Denne anmodningen ble også sendt alle våre medlemmer på SMS.

Derfor har også fagforeningen all grunn til å feire valgresultatet.

Les kommentarer i Frifagbevegelse her …

Les Fagforbundets kommentar her…

Comments closed

TIL DEG SOM IKKE HAR STEMT – BRUK STEMMERETTEN

Til deg som ikke har stemt : mandag er siste sjanse!

Bruk stemmeretten. Da er du med på å avgjøre hvilken regjering vi får.

Den som stemmer er med og bestemmer. Her er det ingen angrefrist.

La det ikke bli en blåmandag. Løp og stem!

Comments closed

NÅ ER DET DIN TUR!

Stortingsvalget ser ut til å bli en thriller. Det er enda håp for at Fagforbundets ønske om en ny regjering av Ap, SV og Sp kan bli en realitet.  

Din stemme kan bli helt avgjørende.  Det er derfor viktig at alle tar ansvar og bruker stemmeretten.  Ingen grunn til å vente til valgdagen, bruk din mulighet til å forhåndsstemme.

Både fagforeningslederen og de HTV på kontoret har vært i stemmelokalet og gjort sin borgerplikt. Husk – den som stemmer, er med å bestemmer.

Les artikkelen om valget fra OSS tillitsvalgte på Fagforbundets nettside her…

Comments closed

LØNNSUTBETALING AV NY LØNN

Ny lønn etter de sentrale lønnsforhandlingene i kapittel 4 og for de lokale lønnsforhandlingene i kapittel 3 og 5 kommer nå ved lønnskjøringen 10. september. Da utbetales også etterbetalingen for august.
Etterbetalingen for de resterende månedene kommer enten ved en egen lønnskjøringen i slutten av september eller sammen med lønnen for oktober.
Dette gjelder for alle ansatte i Bærum kommune, med unntak av medlemmer som er organisert i UNIO.

Comments closed

RUNDREISE MED FAGFORBUNDETS BOBIL

Fagforeningen har brukt Fagforbundets bobil i sin valgkampanje foran årets Stortingsvalg.

Tirsdag startet vi kl 06.45 med stand ved bedriftene på Rud. Her tok vi imot de ansatte som kom på jobb med bananer, sjokolade og brosjyrer med «Bruk stemmeretten». Det ble mange gode samtaler både med medlemmer og andre ansatte.

Deretter reiste vi rundt til alle sykehjemmene og flere barnehager. Vi ble tatt godt imot av våre plasstillitsvalgte som fikk overlevert vår egen produserte konfekteske og valgmateriell til bruk på tjenestestedene.

Onsdag fulgte de hovedtillitsvalgte opp med besøk på flere barnehager og andre pleieinstitusjoner.  

Dette har vært svært to vellykkede valgdagsbesøk som skal være med å  bidra til en rød/grønn valgseier.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er DSC_0193.jpg
Comments closed

LOKALE LØNNSFORHANDLINGER

De lokale lønnsforhandlingene i kapittel 3 og 5, mellom Fagforbundet og Bærum kommune, er nå avsluttet og protokollen underskrevet.

Alle våre medlemmer i disse kapitlene har fått brev hjem i postkassen med resultatet av forhandlingene og hva deres nye lønn blir. Forhandlingene hadde virkningsdato fra 1.1.21 og etterbetalingen forventes å komme i oktober.

Lønnsforhandlingene i kapittel 4.2.1, som gjelder forhandlinger av den potten som ble avsatt i vårens sentrale lønnsoppgjør, vil disse starte i slutten av september. Kravene sendes nå Forhandlingsutvalget og forhandlingene skal være avsluttet innen 15. oktober.

Comments closed