Press "Enter" to skip to content

KOMMUNAL VIKARSENTRAL – BILLIGERE OG BEDRE ENN VIKARBYRÅER

Egne ansatte på tarifflønn er både billigere og bedre enn bruk av vikarbyråer, skriver vår tidligere fagforeningsleder i en artikkel i Budstikka. Han mener vikarpooler er en god løsning.

Fagforbundet Bærum har gjennom nærmere ti år anbefalt Bærum kommune å opprette sentrale vikarpool både innen PLO og i barnehagene. Høyrepartiene har derimot ikke vært villige til en gang å prøve ut ordningen på noen områder. Med et sykefravær på over 7 % som medfører at det er flere hundre fraværende hver dag, er det ingen fare for at vikarene skulle bli arbeidsledige.

Oslo kommune har skjønt det. De har de siste årene hatt et prøveprosjekt med vikarpool for barnehagene i noen bydeler. Formålet var å sikre faste, stabile og ikke minst kompetente vikarer og samtidig redusere bruken av vikarbyråer, skriver Bjørn M Johnsen i sin artikkel i Budstikka og skriver videre, evalueringen viste at denne prøveordningen har gitt tjenestestedene tilgang på dyktige fagpersoner. Prosjektet har vært så vellykket at denne ordningen nå utvides til å gjelde hele Oslo kommune.

Han mener dette er veien å gå. Ved å ansette faste vikarer med rett kompetanse vil vi få medarbeidere som kjenner kommunens rutiner og som går rett inn i tjenesten uten nødvendig opplæring. Dette er også noe som vil bidra til å redusere kostnadene.

Fagforeningen mener at det ikke er noen grunn til å ikke ansette faste vikarer. I dag brukes det vikarbyråer som koster betydelig mer enn hva egne faste vikarer vil gjøre. Her er det store penger å spare. Dette er i tillegg en ordning som både tjenesteledere og ansatte i kommunen etterspør.

Les hele artikkelen her…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.