Press "Enter" to skip to content

Arbeidstakerne bringer en ny sak inn for arbeidstilsynet

Høsten 2017 gjorde AMU følgende vedtak om kommunens praktisering av arbeidstidbestemmelsene: 

Rådmannens tidligere vedtak om å unnta tjenesteledere og enhetssjefer generelt oppfyller ikke kravene i Arbeidsmiljøloven. Vurderingen av den enkelte ansatt må dokumenteres skriftlig og drøftes med arbeidstakerens organisasjon(er). AMU krever at AML blir fulgt i slike saker.

Fra nyttår overtok arbeidsgiver ledervervet i AMU, noe som gjorde at de fikk flertall i AMU og saken kom opp på nytt i utvalget og flertallet vedtok følgende:
 AMU gir sin tilslutning til at hvert kommunalsjefområde vurderer om det er grunnlag for at enkelte avdelingsledere unntas fra overtidsbestemmelsene.

Alle arbeidstakerorganisasjonene og vernetjenesten stemte mot forslaget og gjentok i møtet kritikken av kommunens ledelse og at arbeidsgiver i sin behandling av tjenesteledere/enhetsledere, og nå også avdelingsledere i spørsmål knyttet opp mot AML § 10-12, bryter Arbeidsmiljøloven.

Flertallsvedtaket er derfor nå anket inn for Arbeidstilsynet som bes ta opp saken med Bærum kommune, slik at kommunens praksis blir i samsvar med bestemmelsene i AML .

 

Les hele anken til Arbeidstilsynet her…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.