Press "Enter" to skip to content

BLE SAGT OPP FOR MANGEL PÅ KOMPETANSE

VANT RETTSSAK MOT ARBEIDSGIVER

En nyansatt fikk to måneder på å lære seg en «svært omfattende» ny jobb, så ble han sagt opp. Den ansatte mente derimot at oppsigelsen var usaklig og gikk til sak mot arbeidsgiver med bistand av LO-advokatene, skriver FriFagbevegelse i en artikkel om saken.

Terskelen for å si opp en ansatt er høy, har Høyesterett tidligere avgjort. Det kom til fordel for en arbeidstaker på Sørlandet, da hans oppsigelse ble tatt opp i Agder tingrett i sommer. Mangel på kompetanse og HMS-brudd var hovedårsakene til at mannen fikk oppsigelse, argumenterte arbeidsgiver. Den ansatte mente derimot at oppsigelsen var usaklig og gikk til sak mot arbeidsgiver, med hjelp av LO-advokatene.

Etter tre dager i retten, fikk den ansatte medhold i at oppsigelsen var usaklig. Tingretten mente at opplæringsplanen hans var svært omfattende, og at det derfor var urealistisk at han skulle nå alle målene på to måneder, slik arbeidsgiver krevde. Arbeidsgiver ble dømt til å betale mannen 144.000 kroner i erstatning og alle saksomkostninger.

Vi er veldig fornøyd med resultatet og er blitt hørt på alle punkter, sier LO-advokat Faruk Resulovic, som representerer arbeidstakeren. Han ønsker ikke å kommentere ytterligere før dommen er rettskraftig.