Press "Enter" to skip to content

Måned: desember 2023

FAGFORENINGEN BEVILGET 10.000 KRONER TIL VARMESTUA

FAGFORENINGEN SENTE OGSÅ I ÅR EN HYGGELIG JULEHILSEN TIL FRELESARMEENS VARMESTUE.

Fagforeningen har nok en gang bevilget kr 10.000.-  til Varmestua. Pengene skulle brukes for julegaver til brukerne. Samtidig brakte vi som tidligere over marsipankaker og konfekt til jule- og nyttårs sammenkomstene.  

Frelsesarmeens Varmestua var våre naboer i mange år, og vi har fortsatt å holde kontakt etter at de flyttet til nye lokaler.

Varmestua gjør en imponerende innsats for lokale brukere og fagforeningen synes det er fint å kunne være med å bidra ved spesielle anledninger.

Comments closed

God jul!

Fagforeningen ønsker alle medlemmer en riktig god julehøytid og et fremgangsrikt nytt år.

Comments closed

FAGFORBUNDETS VEGGKALENDER 2024

BESTILL VEGGKALENDER FOR OPPSLAG PÅ DITT TJENESTESTED

Fagforbundets veggkalender 2024 er i A1 størrelse. Den kan bestilles av alle medlemmer. Fagforbundet sender den direkte til deg og den er gratis, også frakten betales av forbundet. Den er også å finne i A3 størrelse.

Denne kan henges opp på tjenestestedene. Det er en oversiktlig kalender som vil bidra til å synliggjøre Fagforbundet. Den kan du bestilles direkte i forbundet eller til fagforeningskontoret som da sender en fellesbestilling til forbundet sentralt.

Comments closed

OVERFØRING AV FERIE TIL 2024

TID FOR FERIEOVERFØRING

Er du ansatt i Bærum kommune og har ferie til gode, er tiden nå for å søke om ferieoverføring. For ferie som ikke er avviklet innen årets slutt, må det søkes overføring til neste år.

Comments closed

BETALER DU FOR MYE?

Pass på så du ikke betaler dobbelt opp 

Innboforsikringen er en del av ditt medlemskap i Fagforbundet. Hvis du har en innboforsikring i et annet selskap i tillegg, bør du si opp denne. Selv om du har to innboforsikringer, vil du kun få én erstatning hvis noe skulle skje. LOfavør har Norges beste innboforsikring som del av medlemskapet ditt.

Fagforeningen blir ofte fortalt om medlemmer som har egen innboforsikring utover medlemskapet. Den forsikringen bør omgående sies opp. Er du i tvil ta kontakt med fagforeningskontoret.

Comments closed

ARBEIDSTILSYNET OPPRETTHOLDER KJEMPEBOT

KOMMUNENS TILSVAR FØRTE IKKE FREM – BOTEN PÅ 700.000 OPPRETTHOLDES

Foranledning til Arbeidstilsynets tilsyn i Bærum kommune var drapet ved en kommunal institusjon i september i fjor. Denne tragiske hendelsen har medført at en kvinne er tiltalt for knivdrap.

Arbeidstilsynet skriver i sin tilsynsrapport til Bærum kommune at de har avdekket seks brudd på arbeidsmiljøloven og forskjellige forskrifter. Dette er grove brudd av en stor alvorlighetsgrad. Dette er bakgrunnen for det store gebyret på 700.000 kroner Arbeidstilsynet ila kommunen.

Bærum kommune har i sitt tilsvar argumentert for at dette gebyret skulle reduseres, noe Arbeidstilsynet nå har avslått. Kommunen har nå fått fire uker på seg til å betale denne kjempeboten på 700.000 kroner.

Denne tilsynsrapporten viser hvor viktig det er at arbeidsgiver følger arbeidsmiljøloven og dets forskrifter. En kunne fått mye godt HMS arbeid for 700 000, men nå går pengene direkte inn i statskassen. Så får vi i det minste håpe at det er kommet noe læring ut av rapporten.

Comments closed

PENSJONISTENE HAR VÆRT PÅ FØRJULSTUR

Det var nærmere 50 turglade pensjonister som gikk på bussen i Sandvika med retning Strømstad en lørdag i november.

I Strømstad ble det et langt stopp slik at alle fikk fylt sine handleposer. Deretter gikk turen ned til havna og til båten over til Sandefjord. Ombord ble det servert en god buffe med julemat og drikke – noe som fikk humøret til topps og det ble et hyggelig sosialt samvær på båtoverfarten.

Turen gikk uten uhell og det var en glad gjeng tungt bærende pensjonister som steg av bussen i Sandvika denne lørdagskvelden.   

Comments closed

LO GIR TIL HUMANITÆR GAZAHJELP

LO støtter Norsk Folkehjelp med 500 000 kroner som øremerkes humanitær hjelp til Gaza.

Nyhetene og bildene som kommer daglig fra Gaza preger oss alle. Sivilbefolkningen er hardt rammet og uskyldige mennesker er sperret inne på et område på størrelse med Oslo. De har ingen steder å rømme og blir offer for Israels angrep. Det var enorme humanitære behov på Gaza fra før, nå er behovene enda større. Det er bakgrunnen for LOs bevilgning til å hjelpe befolkningen som nå er i en umenneskelig situasjon.

Norsk Folkehjelp er en av få utenlandske organisasjoner som arbeider på Gazastripen. De har vært til stede på Gaza i flere tiår, og opplyser at de aldri har opplevd en situasjon som er verre enn nå. For oss er det derfor selvsagt å støtte Norsk Folkehjelps humanitære arbeid på Gaza-stripen, sier LO leder Peggy Hessen Følsvik.

Styret vil legge inn forslag til årsmøte om støtte til Gaza.

Comments closed