Etter nærmere 24 timer på overtid ble det til slutt enighet i frontfagoppgjøret og dermed ble storstreik unngått.
Den økonomiske rammen for hele oppgjøret er på 3,7 prosent, som gir økt kjøpekraft til medlemmene. Partene er enige om at alle skal ha fire kroner mer i timen, og lavtlønte ytterligere to kroner timen. Forbundsleder Jørn Eggum er meget fornøyd etter at Fellesforbundet vant fram med hovedkravet i lønnsoppgjøret om økt kjøpekraft.
Nå skal resultatet ut på uravstemning hos Fellesforbundets medlemmer. Det var en enstemmig forhandlingsdelegasjon som anbefalte løsningen som kom på bordet nesten et døgn på overtid.
Diskusjonen om frontfaget som mal for de kommende oppgjørene har vært svært intens før årets oppgjør. Det har derfor vært ekstra viktig å treffe med det som blir rammen for lønnsoppgjøret i år, da flere høyskolegrupper har gått ut og argumentert mot frontfagsmodellen.
Historien viser at de aller fleste grupper er lojale mot rammen og at den blir retningsgivende for de andre lønnsoppgjørene. Fagforbundet er en sterk tilhenger av denne modellen, noe fagforeningen støtter. Siden dette oppgjøret nå er vel i havn, får vi håpe at vi unngår et år med mye streiker.
Kommunal sektor som forhandler for de fleste av fagforeningens medlemmer skal nå ut i sine forhandlinger med KS, og fristen for å komme til enighet er 30.4.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.