Press "Enter" to skip to content

Vernetjenesten varsler brudd på AML – Rådmannen svarer med privatisering

 

Vernetjenesten hadde ettersyn av driften ved en bolig i Bærum kommune. Etter dramatiske funn knyttet til vold og trusler, samt ekstreme feil og mangler knyttet til det systemiske  og organisatoriske arbeidet, varslet vernetjenesten om en stenging av driften, med begrunnelse med fare for liv og helse.

Rådmannen innkalte vernetjenesten til møte hvor han kom med forslag til løsning i fem punkter. Varselet om stenging ble dermed opphevet og arbeidet med utbedringen ble startet umiddelbart i overenstemmelse med Rådmannens forslag.
En uke senere ble tillitsvalgte og vernetjenesten innkalt til et hastemøte hvor det av kommunens ledelse ble meddelt at det var bestemt at driften ved boligen skulle privatiseres og at Aleris skulle fra påfølgende dag overta driften.
De ansatte ble deretter innkalt til personalmøte og fikk beskjed om at de allerede fra neste morgen ikke skulle møte på jobb. Det var over 20 ansatte som inntil videre fikk permisjon uten arbeidsplikt fra påfølgende dag. Etter informasjonsmøtet satt de ansatte rystet tilbake, med svært mange ubesvarte spørsmål.
Rystet var også fagforeningene over Rådmannens beslutning og også over den manglende involveringen før beslutningen ble fattet.

I sitt brev til Rådmannen fra vernetjenesten og alle fagforeningene avslutter de med at det er svært alvorlig og helt uakseptabelt at et pålegg fra vernetjenesten resulterer i at Rådmannen privatiserer tjenesten.
Hvem tør å melde avvik til vernetjenesten i fremtiden, da konsekvensene kan bli at arbeidsplassene forsvinner.

Les hele brevet til Rådmann fra vernetjenesten og fagforeningene her…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.