Press "Enter" to skip to content

Kommunalsjefens ukontrollerte og skremmende oppførsel i et møte med arbeidstakerrepresentanter

Etter en voldsepisode hvor en ansatt var blitt fysisk angrepet hadde hovedverneombudene (HVO) blitt kontaktet.  Ettersom HVO var blitt avvist i sitt forsøk på å få klarhet i saken, ble AMU leder Bjørn M Johnsen kontaktet. 

For å få frem fakta i saken tok AMU lederen da kontakt pr. telefon med kommunalsjef Mundal og siden begge er medlemmer av AMU ble det avtalt et møte 6.11. i etterkant av den dagens AMU møte.

I møte var også BHT sjef Robert Rustad, HVO Guro Skåre og HTV Zlata Ljubicic til stede.  I møtet var det uenighet om graden av vold og det fremkom at kommunalsjefen ikke kjente til kommunens regler om vold og trusler. Regler han selv hadde vært med å vedta.

Møtet hadde inntil da foregått i eksemplariske former. Ingen hadde vært høyrøstet eller ufine. Plutselig reiser kommunalsjef Mundal seg brått opp og slår nevene kraftig i bordet så kopper hvelver og kaffe søles utover bordet.  Han vifter rasende med armene og kommer truende mot AMU lederen og skriker at nå må han faen ta å gi seg og holde kjeft.  Etter dette skremmende utbruddet, ble møtet avbrutt.

AMU leder Johnsen tok umiddelbart kontakt med Rådmannen og informerte om kommunalsjef Mundals ukontrollerte utbrudd.  Han ba også BHT sjef Rustad gi en skriftlig beskrivelse av møtet.  På grunnen av sakens alvorlighet fant AMU lederen det nødvendig med en skriftliggjøring av saken som er sendt Rådmannen.

I brevet skriver AMU lederen at en slik oppførsel fra en av kommunens øverste ledere mot tillitsvalgte i deres vervs arbeid, er skremmende og helt uakseptabelt.  Han er svært bekymret over hvilke signaler dette gir ned i organisasjonen og ber om Rådmannens forsikring om at dette ikke skal gjenta seg. 

Han vedlegger også BHT sjefens møtebeskrivelse og HVOs notat fra møte med tjenesteleder

Les brevet til Rådmannen her… 

Les møtebeskrivelsen fra BHT sjef Rustad her…

Les notatet fra HVO Stein Wiik her…

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.