Press "Enter" to skip to content

Måned: februar 2022

KOMMUNEGÅRDEN

Fra slitt kontorbygg til best i klima klassen

Etter 30 års drift var det nødvendig å pusse opp Kommunegården. Mesteparten ble revet. Etter at rivejobben var gjennomført, var søyler, trappesjakter og dekker det eneste som sto igjen. Nå bygges det opp igjen og mye av den nye fasaden begynner å ta form.

Kommunegården er i ferd med å forvandles til et av Norges mest bærekraftige bygg og vi opplever at kvaliteten på byggeriet så langt synes veldig bra, skriver prosjektleder Bente Aasen.

Les mer om byggeprosessen så langt her…

Comments closed

BØR VÆRE GRATIS VAKSINE OGSÅ TIL BÆRUMS UNGE

I et innlegg i Budstikka i dag skriver fagforeningslederen om hvor urimelig det er at tenåringer som nå oppfordres til å ta vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse, må i Bærum betale for vaksinen, mens det er gratis i andre kommuner.

Vi har jo i dag gratis vaksine mot covid, og gratis er også vaksinen mot influensa som de fleste eldre nyter godt av. Det er dermed svært urimelig at vi skal belaste skoleungdom for en så viktig vaksine, skriver han videre.

I budsjettbehandlingen i kommunestyret i høst gikk alle mindretallspartiene sammen og foreslo gratis hjernehinnebetennelse til ungdommen, men Høyrepartiene bestemte at dette fikk ungdommen betale selv. Så nå er denne viktige vaksinen gratis i Asker og Oslo, mens i Bærum må de betale 620 kroner hver. I disse partiene blir ungdommen tydeligvis ikke prioritert. Skjønn det de som kan.

Les hele innlegget her…

Comments closed

ØNSKER DU FAGBREV?

Ta fagbrev i Bærum kommune! Lærling på egen arbeidsplass, arbeidsgiver fortsetter å betale lønn, får tilskuddet fra fylket i sin helhet.

Bærum kommune er godkjent lærebedrift i blant annet barne- og ungdomsarbeiderfag, helsearbeiderfaget og IT-driftsfaget. De tar inn nye lærlinger fra høsten 2022, med søknadsfrist 1.3.22.  

Det er lagt ut annonse for læreplass i fagene som kommunen er godkjent for. Annonsen ligger på Kommunens internett-side, under «Jobbe i kommunen».

De som søker om læreplass innen ordningen fagbrev på jobb, må presisere det i søknaden sin.

Les mer om utdannelsen her…

Comments closed

SLUTT PÅ MIDLERTIDIGE ANSETTELSER

Nå er Frps omstridte seier om mer midlertidighet i arbeidslivet, en saga blott. Flertallet på Stortinget gikk inn for å reversere loven.

På onsdag gikk et flertall i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget inn for regjeringens forslag om å reversere den generelle adgangen til midlertidige ansettelser. Selve lovendringen vil bli vedtatt i Stortinget i starten av mars. 
«Vi vil prioritere faste og hele stillinger som tilknytningsform i arbeidslivet. Økt bruk av midlertidighet vil potensielt gjøre inntektsgrunnlaget til folk mer usikkert. Det har vi vært tydelig på hele veien,» sier arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) til DN.

En av Frps første og viktigste seire i regjering var innføringen av en generell adgang til midlertidig ansettelser i 12 måneder. Da daværende arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) foreslo endringene i arbeidsmiljøloven, sto hele Norge stille i to timer. Det var generalstreik og tusenvis av arbeidstagere tok til gatene i protest. Nå blir Frp-seieren historie.

Dette er en glad-dag. Fagforeningen vil følge dette opp mot arbeidsgiver, for Bærum kommune har benyttet seg av mye midlertidige ansettelser.

Comments closed

NY HOVEDAVTALE FOR KS OMRÅDET

Fagforbundet og KS har blitt enige om en ny hovedavtale som er gjeldende fra 1. januar 2022.

Forbedrede rettigheter for tillitsvalgte i turnus, klima og miljø som en del av partssamarbeidet, samt en understreking av virksomhetenes ansvar for å motvirke trakassering, er noe av det nye i hovedavtalen. – I det store og hele er vi fornøyde med avtalen, og den viderefører hovedtrekkene uten store endringer, sier lederen for LO Kommune, Mette Nord.

Les mer her…

Se avtalens endringer her…

Comments closed

HVA KAN DU OM PERSONVERN?

Personvern = forvaltning av tillit

Med økt digitalisering får vi flere dokumenter og opplysninger i ulike tjenester. Økt kompleksitet i lagring og håndtering øker sannsynligheten for at noe går galt, og omfanget kan bli mye større. Det er vanskeligere å miste et arkivskap enn en minnepinne.

Lær mer. Fagforbundet arrangerer digitalt kurs på onsdag 16.2. Gå inn på Arrangement og meld deg på.

Comments closed

FLERE AV VÅRE MEDLEMMER I FRONT FOR LØNNSOPPGJØRET

Fagforbundet lager film til tariffoppgjøret. En film som skal få frem yrkesstoltheten og vise frem hele laget i arbeidslivet! I hovedrollene: ekte medlemmer, mange fra vår fagforening.

Det er en film hvor ulike yrkesgrupper skal vise seg frem, minne alle om at de også er der. Og når 18 forskjellige yrker skal speiles i en film på 15 sekunder, er det viktig at yrkesstoltheten kommer tydelig frem. I øynene, i kroppsholdningen.

I løpet av våren kommer Fagforbundet til å jobbe på mange fronter for å få frem budskapet om hele laget. Disse filmene er et av tiltakene.

Fagforeningen er enig i at det er viktig at vi foran årets tariffoppgjør gjør det klart for arbeidsgiverforeningen at dette skal være et oppgjør hvor alle skal med, ikke forfordele enkelt grupper.  Det hyggelig at våre medlemmer kan være med å bidra til dette.  

Les mer om filmprosjektet her…

Sniktitt på filmen her…

Comments closed

MOT NORMALISERING AV ARBEIDSDAGEN

Kommunedirektøren har besluttet at fra og med i morgen,  mandag 7. februar, starter arbeidet med normalisering av arbeidshverdagen og gjenåpning av de kommunale kontorlokalene i Sandvika.

Det er gitt følgende overordnede føringer:  
– Det er viktig å overholde en meter avstand​. 
– Alle har selv har et ansvar for å ivareta smittevern, både for sin egen del, men også for andres.
– De som av ulike årsaker ikke er beskyttet må utvise særlig aktsomhet. ​

Bygningene blir også gjenåpnet for publikum, i første omgang fra klokken 10-14 for å sikre tilstrekkelig bemanning, da medarbeiderne vil være fysisk tilstede i snitt ca. 60 % pr. uke (dvs. tre av fem dager).  Det åpnes også for fysiske møter, men alle oppfordres til å først vurdere om digital gjennomføring er mulig.

Comments closed

BÆRUM KOMMUNE HAR FÅTT 67 MILLIONER I KORONA-KOMPENSASJON

Kommunene har tilsammen fått over 3,5 milliarder kroner fra staten i korona-kompensasjon for å bistå det lokale næringslivet. 

Bærum har fått over 67 millioner kroner fra den kommunale kompensasjonsordningen, ifølge tall fra regjeringen. Kommentarene fra flere kommunale ledere er at noen er godt fornøyd, mens andre har gitt uttrykk for at utfordringene er at det reelle tapet til næringslivet ikke dekkes opp av tildelt kommunal kompensasjon. 

Kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram kommenterer i Kommunal Rapport at kompensasjonsordningen er en sikringsordning som kommer i tillegg til de nasjonale koronatiltakene for næringslivet.

Flere kommenterer at deres erfaring med ordningene er at de har gitt kommunene mulighet til en rask og effektiv tildeling til aktuelle og berørte bedrifter og næringer.

Comments closed

FORKAMP FORAN VÅRENS LØNNSFORHANDLINGER

NEI: – Det er ikke bare å kaste seg på en bølge og kreve mer, mer, mer, sier Fagforbundets leder Mette Nord om UNIOs varslede krav om et ekstra lønnsløft for lærere og sykepleiere, i et intervju i Dagbladet. 

Vi hører at det snakkes om lønnskrav på 100 000 kroner eller ti prosent lønnsvekst. Da blir det bare smuler igjen til oss andre. Det er helt uaktuelt, tordner Fagforbundets leder i intervjuet og forsetter: Verken Corona pandemien eller lønnsutviklingen de siste åra holder som argumenter for å gi lærere og sykepleiere et ekstra lønnsløft i år, slik Unio har varslet at de vil kreve.

Dagsavisen har også en artikkel under overskriften: UNIO utfordrer den etablerte lønnsmodellen. Her gir kommentaren et godt bilde om de problemene som vårens lønnsoppgjør står ovenfor.

Les intervjuet med Mette Nord i Dagbladet her…

Les kommentarene i Dagsavisen her…

Comments closed

KOMMUNESTYRET GIKK INN FOR Å BEHOLDE VIKEN

Bærum Kommunestyre behandlet i kveld høringsnotatet om å beholde eller avvikle Viken.

Det ble en lang debatt som inneholdt alt fra antall statlige nivå, kostnader og nærdemokrati og det var fremsatt rundt 30 forslag. Siden dette var et høringssvar kunne saken vært gjort mye enklere ved bare å stille spørsmålet: Beholde eller avvikle Viken. Men hvorfor gjøre det lett, da det kan gjøres vanskelig?  

Flertallet, bestående av H, V, KrF, MDG og 7 rep fra Ap, støttet Kommunedirektørens forslag om å beholde Viken og det fikk 40 stemmer. Mindretallsforslaget som ønsket å avvikle Viken og gå tilbake til tre fylker fikk 11 stemmer og ble støttet av Rødt, SV, Sp, Frp, PP og Johnsen fra Ap.

Saken får sin endelige avgjørelse i fylkestinget i Viken den 23. februar.  Etter de signaler som nå foreligger tyder alt på at Viken Ap vil støtte en oppløsning av Viken og da kan resultatet bli at vi går tilbake til fylkene Akershus, Buskerud og Østfold.

Comments closed

FAGFORBUNDET VIL GRAVLEGGE VIKEN

En så stor fylkeskommune gir et demokratisk underskudd.

Fagforbundet i Viken, med sine nær 72.000 medlemmer og 56 fagforeninger, anbefaler at Viken løses opp og at de tre opprinnelige fylkene Akershus, Buskerud og Østfold gjenopprettes. 

Det vil være det beste både for innbyggerne og demokratiet. Fordelene ved å oppløse Viken veier tyngre enn ulempene både for innbyggere, de ansatte og økonomien i de aktuelle fylkene, heter det i høringsuttalelsen om oppdeling/oppløsning som regionstyret i Fagforbundet enstemmig vedtok mandag.

En så stor fylkeskommune gir et demokratisk underskudd. Det gir mindre engasjement og færre som deltar i de demokratiske prosessene, sier nestleder i Fagforbundet Viken, Ivar Romundstad til FriFagbevegelse.

Onsdag skal Kommunestyret i Bærum gi sin høringsuttalelse om mulig oppløsning av  Viken.

Les FriFagbevegelses omtale av saken her…

Comments closed