Press "Enter" to skip to content

LISTE OVER STREIKEUTTAK OVERLEVERT KOMMUNEDIREKTØREN

Fagforeningen har i dag kl 13.00 overlevert Kommunedirektøren en liste med navn på de av våre medlemmer som skal tas ut i streikens Fase 1 i tilfelle konflikt i KS området.

Som kjent er det brudd i de sentrale lønnsforhandlingene med KS og partene er innkalt til megling hos Riksmeglingsmannen. Meglingen vil foregå den 25 og 26 mai. Oppnås det ikke enighet i meglingen vil Fagforbundet være i streik fra arbeidstidens begynnelse 27. mai.

Fagforbundet Bærum er av forbundet sentralt tatt ut i streikens Fase 1. Alle medlemmer i Fagforbundet Bærum som er ansatt i Bærum kommune har i dag fått en SMS fra oss om mulig streik. De av våre medlemmer som er tatt ut i streik i Fase 1 vil få en personlig meddelelse fra fagforeningen om uttaket og bli orientert om hvordan de skal forholde seg i tilfelle konflikt.

Uttaket er ment å ramme arbeidsgiver og i minst mulig grad skape problemer for innbyggerne.  Grunnet den pandemien vi nå er inne i er bare en svært liten andel av fagforeningens 4500 medlemmer tatt ut i første fase.  Fagforbundet har besluttet å skjerme barn og unge, eldre på institusjoner og andre svake grupper. Det er derfor ikke tatt ut noen i pleie- og omsorgsinstitusjonene eller i barnehager og skoler.  Vi har også unngått uttak på områder som kultur og barne- og ungdomsaktiviteter, samt Flyktningkontoret, NAV, badene, Isi og vann og avløp for å nevne noen. Dette uttaket setter på ingen måte liv og helse i fare.

Fagforeningen vil bruke denne nettsiden for oppdatering fra forhandlingene og som en informasjonskanal ut til de streikende.  

Les Fagforbundets kommentar til bruddet…

Les mer om rammene rundt streiken her…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.