Press "Enter" to skip to content

Fagforeningen kommenterer HP

0362-(0)-3-(1.2.3) (09.10.15) Handlingsprogram 2016-2019Fagforeningen er svært kritisk til en del av de forslagene som Rådmannen fremlegger HP.

Spesielt barnehagesektoren blir hardt rammet. Det er det forslag om å nedlegge de kommunale barnehageplassene på Skui og Rykkinn. Dette samtidig som det er et stort behov for langt flere barnehageplasser i de nærmeste årene og disse er det bestemt skal drives i privatregi. Allerede i dag er 55 % av barnehagene i Bærum privatisert. I de nye barnehagene vil også grunnbemanningen bli redusert. Dette er ikke forsvarlig.

Samtidig er det foreslått at den økonomiske støtten til videreutdanning for barnehageassistenter avvikles og at potten til kompetansehevning innen PLO reduseres betydelig. Dette samtidig som Rådmannen ønsker seg bedre tjenester. Det å redusere grunnbemanningen og avvikle støtten til videreutdanning vil ikke være med på å øke kvaliteten på tjenestene. Her stemmer ikke kart og terreng.

Det foreslås også å legge ned eller redusere kraftig dagens akutthjelp. Dette er et tilbud til barnefamilier i krise og som det er et stort behov for. Å kutte dette tilbudet er uansvarlig.

Størstedelen av kuttforslagene på 128 millioner kroner for 2016 kommer er innen skole, barnehage og PLO. Dette er kutt som vil merkes både av brukerne og av ansatte. Fagforeningen ser alvorlig på flere av kuttforslagene og vil følge opp forslagene før de kommer til politisk behandling.