Press "Enter" to skip to content

Måned: januar 2021

VI ER BEST I VIKEN

Fagforbundet Bærum var den fagforeningen i Viken som fikk flest nye medlemmer i 2020. Vi har nå fått oversikten som viser at vi fikk 371 nye medlemmer i fjor. Det er vi svært godt fornøyd med. Det vil si at vi har fått mer enn ett nytt medlem hver eneste dag.

Fagforeningen vokser raskt og vi hadde pr 31.12.20, 4425 medlemmer. Vi er kommunens desidert største fagforening og forskjellen blir større år for år. Vi er på vei til å organisere halvparten av alle kommunens organiserte ansatte. Det gir oss større tyngde opp mot arbeidsgiver, samtidig som det også er et tegn på at ansatte er godt fornøyd med det arbeidet som fagforeningen gjør.
En stor honnør til HTV og PTV.

Comments closed

Tvungen lønnsnemd – streiken i NHO 453 er over

Fagforbundet Bærum er både skuffet og overrasket over at regjeringen stopper streiken med tvungen lønnsnemd. Streikeuttaket har vært forsiktig og skulle ikke gi noen grunn for en slik avgjørelse. Streikeretten må være reell, det har den ikke vært i dette tilfellet. En slik praktisering av streikeretten er helt uakseptabelt.  

Vi er opprørt over at regjeringa griper inn med tvungen lønnsnemnd i en streik der Fagforbundet og FO har foretatt et svært ansvarlig streikeuttak. Vi har nettopp vært opptatt av å hindre fare for liv og helse. Dette er et angrep på den frie streikeretten, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Les mer om saken her …

Comments closed

STREIKEN I NHO 453 FORTSETTER

Det er ingen tegn på at streiken i NHO 453 får noen løsning i den nærmeste tiden.

Fagforbundets forhandlingsleder foreslo å drøfte et helhetlig forslag som de mente ville avsluttet den pågående streiken i område 453 og avverget en ny konflikt i 481.

Til tross for at vi ikke kan si noe om meklingen mener Fagforbundet og FO at de to oppgjørene er knyttet sammen. Vi mente vi hadde en løsning som kunne brakt begge oppgjørene i havn. Det sa NHO/NHO Abelia og NHO Service nei til å snakke med oss om, til tross for at det var rikelig med tid innenfor rammen for meklingen, sier Anne Green Nilsen i Fagforbundets arbeidsutvalg.

Dermed fortsetter streiken. Fagforeningens streikende har stått streikevakt foran sin arbeidsplass. Siden det nå er vedtatt utvidede smitteverntiltak frem til 31. januar vil det ikke være streikevakter i den perioden.

Les mer om streiken her…

Comments closed

MEKLINGEN GAV NY AVTALE FOR DYREPLEIERNE

Fagforeningen var klar til å gå ut i en ny streik, men på overtid hos riksmeglingsmannen ble det fremforhandlet en ny avtale.

Dermed ble det ikke streik i meklingen mellom Fagforbundet og NHO Mat og Drikke om avtale for dyrepleiere og klinikkassistenter. Resultatet forelå natt til torsdag 21. januar.

Fagforeningen er imidlertid fremdeles i streik i NHO avtale 453. Her er vi ute med streikevakter. Fagforbundet er også i streik i pleieavtalen i privat sektor, men her er foreløpig ingen av våre medlemmer tatt ut.  Motpart i begge streikene er arbeidsgiverforeningen NHO.

Les mer om dyrepleieravtalen her…

Comments closed

FAGFORENINGEN ER I STREIK

Det har vært brudd i lønnsforhandlingene mellom Fagforbundet og NHO. Det gjelder forhandlinger om tariffavtale 453 som omhandler private omsorgsvirksomheter. Rundt 50 av våre medlemmer er omfattet av denne tariffavtalen.

Det ble heller ikke oppnådd enighet mellom partene hos Riksmeglingsmannen og dermed ble det streik fra arbeidstidens begynnelse 9. januar. Fagforbundet trapper opp streikeuttaket fra 14. januar og der er to av våre medlemmer ved Godthaab tatt ut i streik.

Grunnen til at det ikke er tatt ut flere fra vår fagforening er at de arbeider direkte ut mot brukerne i pleien. Med uttak av disse kan arbeidsgiver argumentere at de setter liv og helse i fare og dermed få tvungen lønnsnemd, noe Fagforbundet vil unngå.

Les vårt brev til medlemmene her…

Les Fagforbundets omtale av streiken her …

Comments closed

FAGFORENINGENS ÅRSMØTE UTSETTES

På bakgrunn av pandemien skriver Forbundet til fagforeningene: «Dersom fagforeningen vurderer at den ikke har mulighet til å gjennomføre årsmøtet på en god måte der de demokratiske prinsippene er godt ivaretatt, er det i henhold til vedtektene mulig å søke forbundsregionen om å utsette årsmøtet til et senere tidspunkt i 2021.

Fagforeningsstyret har vurdert at smittesituasjon ikke gjør det mulig å arrangere fagforeningens årsmøte i løpet av januar uten å bryte gjeldende  smittevernregler. Styret mener det heller ikke er forsvarlig.

Fagforeningen har søkt regionstyret og fått innvilget å utsette årsmøtet inntil videre.

Les mer om saken her…

Comments closed