Press "Enter" to skip to content

KOMMUNEDIREKTØREN BESVARER SPØRSMÅL OM LÆRERSTREIKEN

I Formannskapet i dag besvarer Kommunedirektøren spørsmål om lærerstreiken.

Kommunedirektøren har fått et spørsmål fra Rødt om den pågående lærerstreiken som besvares med et notat til Formannskapet.

I notatet skriver KD blant annet: 

«KS er gitt et mandat av landets kommuner som i hovedsak har tilsvarende innretning som Bærum kommune hadde i sitt høringssvar. Det er krevende å skulle gå ut over mandatet, både når det gjelder innretning og den økonomisk ramme, særlig med tanke på at en allerede er enige med 37 av 40 arbeidstakerorganisasjoner.

For de arbeidstakerorganisasjonene som har signert avtale om årets lønnsoppgjør ligger det en klausul om å kunne reforhandle avtalen om enkelte skulle oppnå et annet resultat/annen innretning som resultat av en konflikt. Dette skaper en svært krevende situasjon for KS som forhandlingspart og for de andre arbeidstakerorganisasjonene det er inngått avtale med.»

Det er riktig som KD skriver at et bedre lønnsoppgjør for lærerne, utløser en klausul om mulig reforhandling av den allerede inngåtte tariffavtalen for de 37 arbeidstakerorganisasjonene som har akseptert årets lønnsoppgjør. Dette kan da medføre nye forhandlinger og fare for nye konflikter utover høsten. For øvrig er dette en streik som Fagforbundet ikke støtter.

Les hele notatet her…

Les dagens kommentar i Dagsavisen om lærerstreiken her…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.