Press "Enter" to skip to content

BARNEHAGE-EIERE FLYTTER TIL SVEITS

Foto: Anders Wiklund

Mens det er streik i Læringsvekstedets barnehager, flytter eierne til Sveits med sin barnehageformue på 2,45 milliarder.

Læringsverkstedet er en av PBL barnehagene hvor det nå er streik. Her hevdes det at de ikke har råd til å betale en rettferdig pensjon for sine ansatte. Det er ekteparet Hans Jacob og Randi Sundby som eier Norges største barnehagekjede Læringsverkstedet, med rundt 240 barnehager. Bare i 2018 satt eierne igjen med et overskudd fra barnehagedriften på over 100 millioner kroner før skatt.

Eierne har tjent over to milliarder på skattefinansierte barnehager. Nå har de flyttet til Sveits. Blir de boende utenlands i fem år og selger aksjene i selskapet sitt, kan de slippe å betale 980 millioner kroner i skatt til Norge, anslår skatteekspert. Det er Fagbladet som skriver om saken først.

Hans Jacob Sundby sitter også i styret i Private barnehagers landsforbund (PBL). Dette er arbeidsgiverforeningen som hevder at de private barnehage-eierne ikke har råd til gi de ansatte en anstendig pensjon, mens de selv tar sine milliarder og flytter utenlands. Uanstendig er det rette ordet her.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.