Press "Enter" to skip to content

Fortrinn for deltidsansatte

 

Vi har gjennom lang tid prioritert arbeid med fast ansettelse og heltidsstillinger innen pleie og omsorg. Mange av våre medlemmer har fått utvidet sine stillinger. Vi har også gjennom krav etter arbeidsmiljøloven forhandlet frem fast ansettelser for de timetilkalte og ekstravaktene. Dette har vært arbeidskrevende, da arbeidsgiver så langt det har vært mulig har strittet imot.

 

Fagforbundet tok denne problematikken opp under siste møtet i Utvalg for samarbeid, da utvalget behandlet sak 019/14 «orientering om rekrutteringsarbeid og kompetanseutvikling innen pleie og omsorg.» Vi fremsatte følgende forslag: «Utvalget viser til arbeidsmiljølovens § 14-3-1 og Hovedtariffavtalens § 2-3-1 og forventer at kvalifiserte deltidsansatte gis fortrinn ved ansettelser i ledige stillinger. Utvalget ber om en ny sak om ufrivillig deltid første kvartal 2015. Rådmannen følger opp dette.»

Forslaget fikk tilslutning av både AP, H og V og ble enstemmig vedtatt.

 

Vi håper at det klare politiske vedtaket, vil lette arbeide med våre krav. Det å bruke rettssystemet i slike saker tar alltid lang tid og er ressurskrevende. PLO ledelsen har med dette vedtaket fått klare politiske føringer som de må ta på alvor. Vi vil i alle fall minne dem på det, hvis det blir nødvendig.