Press "Enter" to skip to content

Måned: april 2014

Medlemstur

Haldenvassdraget med MS Strømsfoss

 

Tid:          Lørdag 31. mai.

Avreise:  Sandvika bussterminal plattform 6 kl.9.00 til Halden.

Båten går fra Halden kl.11.30, vi ankommer Strømsfoss i Armark kl.15.00, vi regner med å være tilbake i Sandvika ca. kl.17.00.

 

Servering:

Det blir middag på båten ca. kl.13.00.

 

Pris pr. person inkl. middag kr 100,-

 

Bindende påmelding innen mandag 19. mai til: Kjell Hugo /Elisabeth Flaten.

kjhhans@online.no / elisabeth.flaten@baerum.kommune.no

 

0231-(0)-1-(1.2.3) (30.04.14) Info  til nettsiden -  Medlemstur

VELKOMMEN!

Comments closed

De ansatte ble holdt for narr! Høyre og Frp holdt ikke ord. De ansatte er skuffet.

Formannskap 2

 

Formannskapssalen var fullsatt da Formannskapet onsdag behandlet saken om renholdstjenestene i Bærum kommune.  Kommunestyrevedtaket fra 2007 ble omgjort av Høyre og Frp.  Resultatet fra de blåblå, blir at det kommunale renholdet i Bærum kommune nå skal fases ut.  Arbeiderpartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti støttet de ansatt og ville beholde dagens ordning.

 

Siden det kommunale vedtaket 2007 har Fagforbundet sammen med de ansatte og administrasjonen redusert kostnadene med det kommunale renholdet, slik de kommunale politikerne forlangte. Den gang var det kommunale renholdet nærmere 30 % dyrere enn det private.  Kravet var at det kommunale skulle bli like billig som det private.  De krevde effektivisering og prisreduksjoner.  Målet er nå nådd.  Kravet er oppfylt. Det kommunale renholdet er nå like billig som det private.  Som takk for innsatsen vedtok Høyre og Frp å fase ut det kommunale renholdet.

 

Det er skuffende at Høyre hopper så lett over sine politiske vedtak.  Vedtak som de ansatte har tatt et krafttak for å oppfylle.  Det er også overraskende at Rådmannen som administrasjonens øverste leder i sin innstilling, ikke legger større vekt på de ansattes innsats for å få driftsomkostningene ned til dagens nivå.  Det kan ikke være slik at nye «koster» ikke tar hensyn til det som tidligere var bestemt og som de ansatte har forholdt seg til.  Uten forutsigbarhet vil et konstruktivt samarbeide ikke være mulig.

 

Comments closed

Fagforbundet Bærum: Holdes de ansatte for narr?

Holdes ansatte for narr - 1

Kan vi stole på politikerne i Bærum, spør renholderne.

 

2007: Bærums politikere vedtok at 50 prosent av det kommmunale renholdet skulle privatiseres. Den gang var det kommunale renholdet 20-30 prosent dyrere enn de private. Politikerne krevde effektivisering og prisreduksjoner.

 

2008: BK Bedrifter, de ansatte og Fagforbundet samarbeider om å legge om tjenestene. Målet var å få det kommunale renholdet like billig som de private.

 

2009 –2011: Utgiftene kuttes og prisene reduseres.

 

2012: Det kommunale renholdet har nå blitt like billig som det private. Målet var nådd. Politikernes krav er innfridd. Renholderne har gjort en stor innsats for å oppnå resultatet.

Trepartsamarbeidet mellom arbeidsgiver, ansatte og Fagforbundet var en suksess. Kanskje blir det en takk fra politikerne?

 

2013: Nå kommer tilbakemeldingen. Politikerne ber om en vurdering av konkurranseutseting av kommunale tjenester. Rådmannen foreslår å overdra de kommunale renholdstjenestene til de private eller å fase tjenestene gradvis ut.

 

9. april 2014: Formannskapet behandler renholdssaken.

Fagforbundet mener politikerne må følge opp sitt eget vedtak. Det er helt urimelig å forandre vedtaket fra 2007 om fordelingen mellom kommunalt og privat renhold i Bærum kommune etter at politikernes krav er innfridd.

 

Renholderne har gjort sin del av jobben,

nå må politikerne holde ord!

fagforbundet_logo

 

Budstikka, mandag 7. april 2014. side 9

Comments closed