Press "Enter" to skip to content

Måned: februar 2015

Enda en avskjedssak! Kommunen må betale nye en kvart million kroner

 

0310-(0)-3-(1.2.3) (17.02.15) Asker og Bærum TingrettSommeren i fjor ble en av Fagforbundets medlemmer avskjediget av Bærum kommune. Fagforeningsleder og nestleder bisto medlemmet i hele avskjedsprosessen. Etter fagforeningens oppfatning var det ikke grunnlag for avskjed. I drøftingsmøte med kommunen, ble dette også fremført. Den ansatt var fortvilet og ønsket ikke å fortsette å arbeide i Bærum kommune og ønsket å si opp sin stilling i PLO. Kommunen ville ikke akseptere noen oppsigelse og den ansatte ble avskjediget.

Fagforeningen tok kontakt med Forbundsadvokatene i Fagforbundet. Advokatene hadde samme oppfatning som fagforeningen. De tok ut stevning mot Bærum kommune og hevdet at avskjeden var usaklig.

I slutten av januar ble det avholdt rettsmeglingsmøte ved Asker og Bærum Tingrett. Her ble det enighet mellom partene om å avslutte arbeidsforholdet, slik vårt medlem hadde ønsket i drøftingsmøtet for åtte måneder siden. Den avskjedige ansatte ble tilkjent et sluttvederlag på nærmere en kvart million kroner som Bærum kommune må betale. Dette er etter fagforeningens synspunkt en helt unødvendig sak som igjen påførte kommunen store ekstra kostnader.

Denne og andre saker viser hvor viktig det i dagens Bærum kommune er å være fagorganisert og ha en sterk fagforening ryggen. I går var det han eller henne. I morgen kan det være deg eller meg. Å være organisert, er en billig forsikring for å bli ivaretatt.

Comments closed

Årsmøter i seksjonene 23. februar 2015

 

0309-(0)-3-(1.2.3) (16.02.15) - business-group-meeting-vector_23-2147495190-200I år holder fagforeningen alle seksjonsårsmøtene på samme dag, den 23. februar kl. 18.00 på Kunnskapssenteret i Sandvika. Det blir som vanlig separate møter. Etter årsmøtet samles alle deltagerne til medlemsmøte, hvor det blir servering.

På dette medlemsmøtet kommer Sparebank 1 for å informere om den låneaksjonen som nå er rettet eksplisitt mot våre medlemmer. Det vil også bli orientert om nye LO-favør produkter.

Se invitasjon til årsmøtene.

Comments closed

Streikebidrag til medlemmene

 

Dere som deltok i streiken og er blitt trukket i lønn av arbeidsgiver, har rett til streikebidrag. Bidraget betales av Fagforbundet Bærum. Kopi av den lønnslippen hvor det fremkommer at streiketrekket er foretatt, sendes kontoret enten på e-post eller i internkonvolutt. Det blir refundert 70 % av trukket beløp. Dette beløpet er skattefritt og vil således for de fleste utgjøre mer enn trekkbeløpet. Vi forsøker å foreta utbetalingene i løpet av februar.

Comments closed

Lokale lønnsforhandlinger kap 4a2

 

De lokale lønnsforhandlinger mellom Fagforbundet og Bærum kommune etter kapittel 4A2 vil starte medio mars. Krav til disse forhandlingene må være kontoret i hende innen 24. februar. Kravskjema finner du på vår internettside www.fagforbundetbaerum.no

Kriteriene for disse forhandlingene er som tidligere, følgende:

  • det er foretatt betydelige organisatoriske og/eller bemanningsmessige endringer
  • det er skjedd betydelige endringer i en stillings arbeids- og ansvarsområde
  • arbeids- og ansvarsområdet er endret som følge av at arbeidstakeren har fulført kompetansegivende etter-/videreutdanning.

Har du behov for å få tilsendt kravskjema eller ønsker ytterligere informasjon, ta kontakt med kontoret.

Comments closed

Etisk standard

 

Det har vært sendt ut melding om at alle ansatte skal undertegne at de har lest og forstått den nye etiske standard.

Fagforbundet har fått flere hevendelser fra medlemmer som ikke ønsker å undertegne på at de har forstått reglene riktig. Vi har vært i kontakt med kommunaldirektøren for organisasjon og utvikling om saken. Fagforbundet og direktøren ble enige om at ansatte bare skal kvittere på at de har lest den nye etiske standard.

Comments closed