Press "Enter" to skip to content

Måned: juni 2015

Fagforeningen krever folkeavstemning

Budstikka-logo

 

fredag 26. juni 2015

 

DEMOKRATISK RETT: Bjørn M. Johnsen i Fagforbundet mener politikerne må avkreves svar om

Bjørn M. Johnsen - 2

Tillitsmann for 4.000 ansatte i Bærum kommune krever å bli forelagt spørsmålet om kommunesammenslåing i en folkeavstemning.

-Det er demokratisk rett å si sin mening i en så viktig sak, og å påvirke et styringssystem der nærdemokratiet fort kan bli borte, sier Bjørn M. Johnsen i Fagforbundet i Bærum.

Les hele reportasjen med ordfører og Johnsen her…

Comments closed

Budstikkas maktliste

Budstikka-logo

 

tirsdag 9. juni 2015

NR 27: Bjørn M. Johnsen    

Vår fagforeningsleder Bjørn M. Johnsen ble av Budstikkas maktliste over de 100 mektigste personene i Asker og Bærum plassert på plass nr 27. Han var den enste tillitsvalgte på listens topp seksti. Budstikkas begrunnelse er at han har opparbeidet seg et stort nettverk og dyp kunnskap om Bærum kommune og kan være både kompromissløs og krass ovenfor byråkrater og andre. Han er en synlig fagforeningsleder når det trengs, og utgjør et internt maktelement som administrasjonen ikke har for vane å styre utenom.

Les Budstikkas hele begrunnelse og Johnsens egen vurdering her…

Comments closed

Stort fremmøte på medlemsmøtet

0351-(0)-3-(1.2.3) (26.06.15) Medlemsmøte - 18.06.2015 - JVC-20150618_184548Kantinen i Kommunegården ble fylt, da over hundre medlemmer deltok på vår sommeravslutning 18. juni. Medlemsmøtet ble åpnet med sang av Jørn Simen Øverli.

Vår populære forbundsnestleder Odd Haldgeir Larsen var tilstede og kastet glans over møtet. Han holdt også en innledning før den politiske debatten. Det var appeller fra AP`s Kjell Maartmann-Moe, SV`s Harald Sævareid og Rødt`s Bjørn A Larsen. Disse svarte også på spørsmål fra salen.

Deretter orienterte fagforeningsleder Bjørn M Johnsen om lokale saker som fagforeningen arbeidet med, deriblant det spørreskjema som var sendt de politiske partiene. Både han og forbundsnestlederen oppfordret alle til å bruke stemmeretten ved kommunevalget. Da er vi med på å velge vår arbeidsgiver. Deretter ble det sosialt samvær med servering av reker og mye godt drikke. Det ble en flott kveld, med en god blanding av politikk og fornøyelse.

Se flere bilder i galleriet…

Comments closed

Enighet i lønnsoppgjøret i PBL

0349-(0)-3-(1.2.3) (25.06.15) Enighet i lønnsoppgjøret i PBL - 1000 KrFagforbundet og PBL har nå gjennomført årets tarifforhandlinger.  Partene hadde satt av to dager til forhandlingene, hvor de ansattes lønns- og pensjonsvilkår var sentrale tema for Fagforbundet.

Fagforbundet er fornøyd med resultatet.  Dette mellomoppgjøret er på linje med sammenlignbare tariffområder.  Partene har også blitt enige om at det skal arbeides videre med de ansattes pensjonsvilkår frem mot hoved tariffoppgjøret i 2016.

Alle våre medlemmer i PBL barnehagene har fått brev fra fagforeningen med tabell over lønnstilleggene. Disse tilleggene kommer på toppen av den enkeltes lønn pr 30. april 2015.

Se tabell her…

Comments closed

Vellykket pensjonist tur

0348-(0)-3-(1.2.3) (25.06.15) Pensjonisttur 2015Lørdag 13. juni arrangerte pensjonistutvalget tur for fagforeningens pensjonister til Prøysenstua på Ringsaker. Første stopp var Eidsvold, hvor det ble en matpause med bagetter og drikke.

I Prøysenstua ble det underholdning med sang, før guiden gav en orientering om stua og hele Prøysenslekta. Deretter ble det servert middag med dessert og kaffe. Besøket ble avsluttet med en film om Alf Prøysens liv.

Etter nærmere tolv timer kom en fullastet buss med fornøyde deltakere tilbake til Sandvika.

Comments closed

Vi spør politikerne foran kommunevalget

0344-(0)-3-(1.2.3) (02.06.15) Vi spør politikerne foran kommunevalgetForan det kommende kommunevalget vil vi gjerne gi medlemmene våre mest mulig kunnskap om hva de politiske partiene går inn for i spørsmål som vi mener er viktige for dem som arbeidstakere. På den bakgrunn har fagforeningen utarbeidet et spørreskjema som er sendt alle de partiene i Bærum. Vi har bedt om svar innen 20. juni. Vi vil i Fagnytts utgave i august som også vil være et valgblad, publisere partienes svar på våre spørsmål.

Les brev og spørreskjema her:

# Brev…

# Spørreskjema…

Comments closed