Press "Enter" to skip to content

Måned: november 2015

Gransket i det skjulte

Budstikka-logo

 

mandag 16. november 2015

 

0375-(3)-3-(1.2.3) (27.11.15) Varslet ikke om sjekkRådmannen ba kommuneadvokaten vurdere to fagforeningslederes habilitet uten at de ble varslet om det. Slik begynte i Budstikka sin reportasje den 16. november om Rådmannens habilitetsvurdering av Fagforbundets leder Bjørn M Johnsen og nestleder Zlata Ljubicic.

Bakgrunnen var at Rådmannen ba kommuneadvokaten vurdere habiliteten, i pensjonssaker, til Fagforbundets ledere uten at saken hverken var drøftet i pensjonskassens styre eller i pensjonsutvalget. Beslutning om henvendelsen til kommunens egen advokat var tatt i det lukkede rom, uten de impliserte sentrale tillitsvalgte ble kontaktet.

Les Fagforbundets brev til Rådmannen her…

Les Budstikkas reportasje her…

Comments closed

Fagforeningens budsjettforslag mot Rådmannens HP kutt, sendt til politisk behandling

0374-(0)-3-(1.2.3) (24.11.15) Forslag i budsjettbehandlingen 2016-2019Fagforeningen har sendt sine forslag til forandring av Rådmannens kutt forslag til HP 2016-2019. Forslagene kommer til behandling i Utvalg for Samarbeid onsdag 25.11 og vil deretter bli oversendt til Formannskapet. Fagforbundet håper å få politisk støtte for forslagene. Alle forslagene reduserer Rådmannens kutt. Det gjelder i Akutthjelpen, Bedriftshelsetjenesten, Haug skole, Åpen barnehage og støtte til kompetansehevning og etterutdanning for ansatte i PLO og barnehage. Det er også forslag mot redusert grunnbemanning i barnehagene.

Les alle forslagene med begrunnelsene her …

Comments closed

Avholdt tillitsvalgt seminar

0371-(0)-3-(1.2.3) (22.11.15) IMG_5621Den 9 og 10 november hadde fagforeningen sitt årlige høstseminar på Klækken hotell. Det var stor oppslutning fra våre tillitsvalgte. Det var et omfattende program med mye fagforeningsinformasjon, både lokale og sentrale nyheter. Sparebank 1 hadde noen korte innlegg om forsikringsnyhet i LO favør og om låneavtalen. Seksjonsplanene ble også gjennomgått. Første dag ble avsluttet med god mat og drikke. Under aperitiffen ble deltagerne underholdt av sangerinnen Tove Bøygård som frembrakte både tårer og latter hos tilhørerne.

Det meste at dag to var satt av til kommunereformen og de konsekvensene det vil kunne få for våre medlemmer. Vi hadde vært så heldig å få leder av Fagforbundets strategiske stab Unni Hagen som holdt foredraget: Kommunereformen. Vil vi? Må vi? Skal vi? Dette ble fulgt opp av Fanny Voldnes som er leder av samfunnsøkonomiske enhet i Fagforbundet og som snakket under tittelen, Kommuner som butikk. Fagforeningslederen avsluttet denne delen med en orientering om hva som skjer i Bærum og i Vestregionen. Det var fornøyde deltagere som ble busset tilbake til Sandvika tirsdag ettermiddag.

Se flere bilder i galleriet…

Comments closed

Nye kutt i Bærum

Budstikka-logo

 

lørdag 7. november 2015

 

Rådmannen foreslår betydelige budsjettreduksjoner i handlingsprogrammet for perioden 2016-2019.

0369-(0)-3-(1.2.3) (07.11.15) Bjørn M. JohnsenBare i 2016 er det lagt opp til reduksjoner på 128 millioner kroner. Størstedelen av kuttforslagene kommer på barnehage, pleie og omsorg og skole. Dette er kutt som vil merkes både av brukere og ansatte.

Fagforbundet er svært kritisk til en del av de forslagene som Rådmannen foreslår og med sitt innspill i Budstikka har fagforeningsleder Bjørn M Johnsen kommentert noen av disse forslagene.

Les hele innspillet i Budstikka her…

Comments closed