Press "Enter" to skip to content

Måned: januar 2016

Årsmøtet avholdt

0390-(0)-3-(1.2.3) (29.01.16) IMG_5818Fagforeningens årsmøte ble avholdt torsdag 28. Januar i kantinen i Kommunegården. Det var et stort oppmøte. Møtet ble innledet med flott visesanger av Marianne Antonsen. Forbundsnestleder Odd Haldgeir Larsen gjestet årsmøtet, noe medlemmene satte pris på. Det er alltid hyggelig å få besøk av den folkelige nestlederen.

Fagforeningslederen gjennomgikk grundig årsberetningen for 2015 og de utfordringene fagforeningen hadde forrige år. Samtidig orienterte han om saker som er under arbeid og som vil komme opp senere i år. Årsmøtet fikk også informasjon om kontaktene med det politiske miljø.

Spørsmål fra salen ble besvart, før beretning og regnskap ble enstemmig vedtatt. Valgkomiteens forslag til vervene som var på valg, ble også enstemmig vedtatt.  Leder tok gjenvalg for nye to år, noe årsmøtet viste å sette pris på. Han opplyste også at nestleder har overtatt ansvaret for koordineringen av alle de hovedtillitsvalgte og flere andre av hans lederoppgaver.

En hyggelig kveld ble avsluttet med sosialt samvær, med mye god mat og drikke.

Se bilder fra årsmøtet her…

Comments closed

Brudd etter at kommunen sa opp avtale og fagforeningene ikke ville inngå noen ny

0387-(0)-3-(1.2.3) (17.01.16) Fagforeningene - logo

Bærum kommune sa opp gjeldende lokale rammeavtale for arbeidstid i arbeidstidsordningen. Det gjelder turnuser.

Kommunens nye forslag til avtale ble avvist av alle fagforeningene som er Fagforbundet, Delta, Sykepleierforbundet og FO. Ingen av fagforeningene ønsket noen ny avtale. Vi har dermed ingen lokal ordning for turnusarbeid. Den gamle avtalen utløp 8. januar d.å. som er dagen da det ble brudd i forhandlingene. Det betyr at vi nå kun skal forholde oss til Arbeidsmiljøloven og Hovedtariffavtalens bestemmelser.

Fagforeningene har sendt ut et felles brev til sine tillitsvalgte og orientert om bruddet.

Les informasjonen til plasstillitsvalgte her…

Comments closed

Samlet fagbevegelse går mot Rådmannens fremdriftsplan i seniorsaken

0385-(0)-3-(1.2.3) (11.01.16) Rådmann - fellesbrev 01-16 seniorordningenAlle fire hovedsammenslutningene har sammen sendt et brev til Rådmannen hvor de krever at det nedsettes et partssammensatt utvalg for å evaluere og vurdere seniorordningen i Bærum kommune. Brevet er et svar på Rådmannens fremdriftsplan, som fagforeningene mener er et brudd på intensjonene som fremkom under den politiske behandlingen våren 2015.

Hovedsammenslutningene avslutter brevet med at seniorordningen har nå bestått i over åtte år og omtalt som et svært positivt tiltak av flere tidligere rådmenn og fortjener også en seriøs behandling av den nåværende administrasjon.

Les hele brevet her …

Comments closed