Press "Enter" to skip to content

Måned: april 2016

Igjen brudd i lokale lønnsforhandlinger. Kommunen fortsetter diskrimineringen av kvinnelige lavtlønnsgrupper

Ved lønnsforhandlingene i 2014 fikk ikke miljøarbeiderne og pleieassistentene ubekvemstillegg. Alle andre turnusarbeidere har et tillegg på mellom 15.000 og 20.000 kr. Kommunen mener tydeligvis at lavt lønnede, ikke fortjener dette tillegget.

Ved disse lokale lønnsforhandlingene gjelder det renholdere som er fagarbeidere, en annen kvinnelig lavlønnsgruppe. Vårt lønnskrav var på kr 30.000, tilsvarende det mannlige fagarbeidere får. Dette ville ikke kommunens forhandlere etterkomme. Kommunens tilbud var på kr 5.000. Et skamtilbud som bare er rundt 15 % av det andre fagarbeidergrupper får. Dette var helt uakseptabelt for Fagforbundet og dermed ble det ikke oppnådd enighet og saken går nå til riksmeglingsmannen.

I Hovedavtalen § 7 er partene (Kommunenes Sentralforbund og Fagforbundet) enige om å fremme likestilling og hindre diskriminering. Vårt krav er i samsvar med dette.

Comments closed

Rådmannens forslag vraket av Formannskapet

0402-(0)-3-(1.2.3) (13.04.16) parkeringsskiltRådmannen sendte en sak til politisk behandling med forslag om at ordningen med gratis parkeringsplass for ansatte i Bærum kommune skulle opphøre.

Fagforbundet hevdet i drøftinger med Rådmann at ordningen burde videreføres. Et minimum var i iallfall at ansatte som bruker bil i kommunens tjeneste skulle ha gratis parkeringsplass. Dette som et mulig kompromissforslag.

Forslaget som ble behandlet i Formannskapet var at parkeringsordningen skulle opphøre. Men det ville ikke Formannskapet. FrP fremmet forslag om at dagens ordning skulle videreføres, noe som også fikk støtte av Høyre. Dermed ble Rådmannens forslag nedstemt.

Fagforbundet er svært fornøyd med den politiske støtten i denne saken, som medfører at dagens ordning med gratis parkering består.

Comments closed