Press "Enter" to skip to content

Måned: juli 2016

Fjerner seniortiltakene for 500 ansatte

0312-(0)-3-(1.2.3.9) (22.02.15) Fikk full stilling i Bærum - logo

– Jeg føler meg tråkka på, sier Hilde Alaerts Aas.
Etter 47 år på gulvet i Bærum kommune blir hjelpepleieren og rundt 500 andre seniorer fratatt seniortilbudet.

Rådmann i Bærum, Erik Kjeldstadli, bekrefter overfor Fagbladet at kommunen tar bort seniortiltakene med virkning fra 1. januar 2017.

– Bakgrunnen for dette er et vedtak fra kommunestyret fra mai i år, sier Kjeldstadli, som er ansvarlig for å spare inn 300 millioner kroner i kommunen de neste fire årene. Bortfallet av seniortiltakene er en del av dette arbeidet.

Fagforbundet Bærum sin leder, Bjørn M Johnsen sier at han har på eget initiativ bedt om å se på kontraktene til de enkelte som har inngått avtale.

– Jeg har bedt om et drøftingsmøte med rådmannen, fordi jeg mener at kontraktene ikke kan sies opp kollektivt. Vi må se på hver individuelle avtale for hver ansatt.

Les hele artikkelen her…

Comments closed

Fagforeningen er uenig i kollektiv avvikling av Seniorordningen fra 1. januar 2017

Tegning av hånd som signerer et dokument

Bærum kommune har i slutten av juni sendt et brev om endring og oppsigelse av seniorordningen til ansatte som er med i ordningen.
I brevet meddeles det at ordningen avvikles slik den er i dag fra og med 1.1.2017.

Dagens seniorordning er basert på en individuell avtale mellom Bærum kommune og den enkelte ansatte. Avtalene er utformet svært forskjellig.
Fagforeningen er uenig i at slike avtaler kan sies opp kollektivt med virkning fra 1. januar 2017. Her må hver enkelt avtaletekst vurderes.

Fagforeningen har derfor nå sendt et brev til Rådmannen og bedt om et drøftingsmøte i sakens anledning.

Les hele brevet her…

Comments closed

Seminar på Laholmen 13-14.06.16

Fagforeningen avholdt vårens plasstillitsvalgtseminar på Laholmen i Strømstad den 13. og 14.juni. Her var over 80 påmeldte tillitsvalgte på plass for informasjon og nytt faglig påfyll.

Seminar Laholmen 13. juniFagforeningslederen åpnet første dag med å oppdatere de plasstillitsvalgte om arbeidet som har foregått i fagforeningen. Det var flere politiske saker på agendaen, blant disse var seniorordningen og kommunereformen sentrale temaer. I tillegg ble årets kommende arbeid med de sentrale og lokale lønnsforhandlingene presentert, samtidig som det også var satt av betydelig tid for gjennomgang av, og arbeid med, HP 2016.

På ettermiddagen ble det arrangert en flott båttur rundt Kosterøyene i strålende solskinn. Her var humøret på topp og stemningen god blant alle deltakerne. Første dag ble avsluttet med en flott middag og sosiale aktiviteter i hyggelig samvær.

Vi hadde to gjesteforelesere sammen med oss til Laholmen. Første dagen orienterte teamkoordinator fra HR- enheten BK, Gina Ihle Frogner, om karriereveiledning i Bærum kommune. Andre dagen holdt Kjersti Børsum et foredrag om mangfold og kommunikasjon.
Etter lunsj busset en fornøyd samling av tillitsvalgte hjem til Bærum.

Se flere bilder i galleriet…

Comments closed