Press "Enter" to skip to content

Måned: februar 2021

LOs MEDLEMSTALL ØKTE UNDER PANDEMIÅRET

Rekordvekst blant studenter og unge bidro til at LOs medlemstall passerte 970.000 i 2020.

LOs medlemsforbund opplevde et jevnt tilsig av nye medlemmer i 2020. De siste tallene for fjerde kvartal 2020 viser at tross turbulente økonomiske tider så styrket LO-forbundene seg. Ved inngangen til 2021 var det samlede medlemstallet 970.054 medlemmer, en vekst på 5.658 fra samme kvartal 2020.

Det vi ser nå er at folk søker trygghet i urolige tider. Vi må tilbake til finanskrisen og til tiden da Einar Gerhardsen styrte landet for å se en tilsvarende vekst, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til FriFagbevegelse.

Les mer om saken her…

Comments closed

BYTT MEDLEMSKORTET MED FAGFORBUNDETS NYE APP

Nå kan du legge medlemskortet på hylla. Den nye medlemsappen er tilgjengelig! Nå kan alle medlemmene få hele medlemskapet sitt rett i lomma. Mange nyttige funksjoner

I den splitter nye appen kan medlemmene for eksempel oppdatere sine personlige opplysninger, finne sin tillitsvalgte og leder i sin fagforening, se hvilke forsikringer som gjelder for sitt medlemskap eller lese Fagbladet digitalt.

Les omtale av appen her…

Fagforbundet-appen er tilgjengelig for iPhone og Android, og kan lastes ned fra App Store og Play:

Comments closed

FAGFORBUNDETS LANDSMØTE UTSETTES TIL 2022

Fagforbundet har besluttet å utsette landsmøtet til 2022 på grunn av smittehensyn. Dermed følger forbundet både LO og andre fagforbund som også utsetter sine landsmøter.   

Fagforbundet avholder landsmøte hvert fjerde år, sist høsten 2017. Det var planlagt avholdt nytt møte i oktober i år, men det blir nå utsatt et år, dette har landsstyret vedtatt.

Dermed vil ledelsen og de øvrige som var på valg, få forlenget sin periode med ett år.

Saken omtales i Fagblad les her…

Comments closed

VÅRENS LØNNSOPPGJØR

I morgen møtes LOs høyeste organ – representantskapet – for å vedta kravene i årets oppgjør, der Fagforbundet er LOs største forbund med nær 400.000 medlemmer.

I den forbindelse har NTB hatt et langt intervju med forbundsleder Mette Nord, hvor hun er tydelig på at lønnsutjevning må prioriteres ved vårens oppgjør. Hun mener pandemien også har tydelig vist hvor avhengig samfunnet er av mange yrker som normalt ikke får så mye oppmerksomhet, som for eksempel renhold, helsepersonell, barnehageansatte og ansatte i Nav.  Mange av disse ligger også i nedre sjikt av lønnsskalaen, påpeker hun.

Vårens lønnsoppgjør i kommunesektoren starter i slutten av april.

Les hele intervjuet hos FriFagbevegelse her…

Comments closed

HJEMMEKONTORER VIDEREFØRES TIL OVER PÅSKE

Etter møte i kriseledelsen har kommunedirektøren, på bakgrunn av smittesituasjonen, forlenget iverksatte tiltak om hjemmekontor for kommunens ansatte til og med uke 13 i 2021, som er til over påske. Administrasjonskontorene vil også fortsatt være stengt for publikum.

Fagforeningens kontor fortsetter dermed dagens praksis med kohorter som veksler med hjemmekontorer og kontorene i Brambanigården, uten at publikum har adgang.  Vår kontakt med medlemmene blir fortsatt på telefon, e-post og på Teams, noe som har fungert greit, men ingen fysiske møter.

Fagforbundet krever regler for hjemmekontor, les her…

Comments closed

FAGFORENINGENS PENSJONISTER OPPRØRT OVER PRISØKNINGEN PÅ TRYGGHETSPAKKEN

Mange av våre pensjonister har vært i kontakt med fagforeningen etter at de hadde fått regningen med de nye prisene på Trygghetspakken. De var opprørte over den store prisøkningen. Månedsprisen økte fra kr 417 i 2020 til kr 687 i 2021, en prisøkning på 68 prosent. «Uhørt» var tilbakemeldingene vi fikk. Prisøkningen ble vedtatt i Kommunestyret før jul med stemmene fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti. Alle de andre partiene stemte mot den gigantiske prisforhøyelsen.

Etter utallige sterke protester fra pensjonister og foreninger har Kommunedirektøren funnet det nødvendig å sette prisøkningen på vent. Nå skal det foretas en ny beregning. Så får vi vente og se om de tør utfordre de opprørte pensjonistene.

Les fagforeningslederens artikkel om saken i Budstikka her…

Comments closed

HILSEN TIL STABÆKTUNET

Pandemien har slått til på Stabæktunet sykehjem. I løpet av den siste måneden har over femti av sykehjemmets brukere og ansatte blitt smittet av Covid-19.

Her har de ansatte stått på både natt og dag i en utrygg og belastende arbeidssituasjon.

Fagforeningen har sendt store marsipankaker til hver av de tre avdelingene ved sykehjemmet som en liten oppmuntring i en vanskelig hverdag, med påskriften:

«Dere gjør en kjempejobb, hilsen Fagforbundet Bærum.»

Comments closed