Press "Enter" to skip to content

MARTIN KOLBERG FIKK LOs HEDERSPRIS

Ingen politiker i Norge har vært så opptatt av fagbevegelsen som Ap-veteran Martin Kolberg. Nå er han også hedret med den høyt hengende æresbevisningen «LOs hederspris».

«Fagbevegelsen, fagbevegelsen, fagbevegelsen» var de berømte ordene Martin Kolberg (73) en gang sa og som har blitt stående ved han.

Fagbevegelsen tilhører den politiske bærebjelken i min politiske filosofi. Som jeg har sagt til deg og alle andre før: Uten fagbevegelsen er sosialdemokratiet intet, sa Martin Kolberg da han mottok hedersprisen. Jeg føler meg utrolig beæret. For meg er dette den største æren jeg kan få. Jeg hadde overhodet ikke tenkt tanken en gang. Det var en stor overraskelse, fortsatte Kolberg foran en applauderende LO Kongress.

Martin Kolberg satt på Stortinget frem til valget i 2021. Før det var han partisekretær i Ap gjennom en årrekke. Kolberg har vært LO-medlem siden han var 15 år og var tillitsvalgt på Norsk Kabelfabrikk, før han ble politisk aktiv. 

I høst gav han ut sin bok under tittelen «Tillitsmannen» om sine år som tillitsvalgt og politiker.  En bok som kan anbefales å lese av alle som er samfunnsengasjerte.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.