Press "Enter" to skip to content

UNGDOMMEN REAGERER POSITIVT PÅ BESØK AV LOs SOMMERPATRULJE

LOs sommerpatrulje fant lovbrudd på over halvparten av arbeidsplassene de sjekket i sommer. Bekymringsfullt.

I slutten av juni gikk startskuddet for årets runde med LOs sommerpatrulje – for 37. år på rad siden starten i 1985. Ungdomstillitsvalgte og medlemmer i LO-forbundene reiser på uanmeldt besøk til bedrifter i de første sommerukene. Hensikten er å informere ungdommer om plikter og rettigheter i arbeidslivet, og å tilby råd og hjelp til de som ikke har det greit på jobb.

Ungdommen setter pris på besøk av LOs sommerpatrulje. Mange unge er redde for å ta opp ubehagelige saker med sjefen sin. Når vi kommer på besøk, blir det litt lettere for dem, er erfaringen fra LOs sommerpatrulje etter årets arbeidsplassbesøk.  

Sommerpatruljen snakker med de ansatte og sjekker om arbeidsavtalen er på plass. De undersøker også om de får den lønnen de har krav på og at overtid blir betalt. I år fant sommerpatruljen rekord- mange brudd på arbeidsmiljøloven. De gjaldt brudd på overtidsregler, vaktlister og pauser, på overvåkningsregelverket, samt manglende opplæring. Der det er mangler tar sommerpatruljen dette opp med de ansvarlige.

Det er en utvikling som bekymrer fagforeningen, og en trend som må snus. Arbeidsgiverne må ta dette på alvor. For mange unge er dette det første møte med arbeidslivet, og det er derfor viktig at de får et positivt møte med arbeidsplassen og at de blir behandlet på en ordentlig måte. Her er sommerpatruljen en god «vaktbikkje».

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.