Press "Enter" to skip to content

UAKSEPTABEL OPPFØRSEL AV BÆRUMS INNBYGGERE

46 prosent av Bærums innbyggere med utenlandsk bakgrunn sier de har blitt utsatt for hat, hets, vold eller krenkelser, viser ny kartlegging.

Bærum har i samarbeid med politiet og kompetansesenteret KORUS kartlagt omfanget av hatefulle ytringer, holdninger og hatkriminalitet i kommunen.  23 prosent av Bærums befolkning er innvandrere eller barn av innvandrerforeldre, ifølge SSB. De utgjør nesten 30.000 personer. Det er Kommunal Rapport som omtaler rapporten først.

Kartleggingen viser at manglende kunnskap om mangfold og minoriteter både hos lærere, offentlige tjenesteytere, politi og befolkningen generelt er forklaringen på hatefulle ytringer og handlinger. Kartleggingen viser også at personer som har vært utsatt for straffbare, hatefulle ytringer, sjelden anmelder det.

Slike hatefulle ytringer, holdninger og hatkriminalitet som fremkommer i rapporten må tas på dypeste alvor. Vi innbyggere i Bærum kommune må lære å oppføre oss som «folk» også da vi har kontakt med mennesker med utenlandsk bakgrunn. Vi ønsker å fremstå som en inkluderende kommune, men rapporten viser at det her er langt frem til målet. Her har vi alle et ansvar.

Les hele rapporten her…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.