Press "Enter" to skip to content

STOPPET KUTT I DAGTILBUDET

Utviklingshemmede fikk varsel om redusert tilbud.

Bærum kommune hadde sendt et forhåndsvarsel til personer med utviklingshemming om at vedtak om tilrettelagt aktivitetstilbud ved Bærum kommunale dagsenter reduseres fra august måned.

Fagforeningen har mange medlemmer ved dagsenteret og flere tok kontakt med fagforeningen og informerte om Bærum kommunes brev om redusert tilbud til dagsenterets brukere. Saken ble deretter tatt opp i Utvalg for Bistand og omsorg av vår tidligere fagforeningsleder Bjørn M Johnsen. Han skrev også et langt innlegg i Budstikka på onsdag, hvor han advarte om dagtilbudskuttet.  

Budstikka hadde også en reportasje om saken, hvor Johnsen uttaler: Jeg er opprørt over at det nå varsles reduksjon i dette dagtilbudet. For disse menneskene er det ofte det eneste tilbudet de har. Ellers blir de sittende uten noe og fortsetter Bærum kommune hadde i fjor et driftsoverskudd på nærmere en halv milliard. Dette har vi råd til.

Etter at saken ble omtalt både i BIOM og i Budstikkas reportasje, tok Ap opp saken onsdag ettermiddag i Formannskapet med forslag om at dagaktivitetstilbudet skulle videreføres og at nye brukere også skulle få tilsvarende tilbud. Dette ble da enstemmig vedtatt.

Fagforeningen skjønner ikke hva kommunen tenker da de velger å redusere et slik nødvendig tilbud til en svært trengende brukergruppe. Vi og de ansatte ved dagsenteret er fornøyd med Formannskapets vedtak om at dagtilbudet fortsetter, slik at denne brukergruppen får beholde dette tilbudet. Dette gjør at brukerne kan møtes i et fellesskap som gjør hverdagen noe lettere for de.  

Les Bjørn M Johnsens innlegg i Budstikka her…