Press "Enter" to skip to content

Måned: juni 2023

HYGGELIG SOMMERFEST

Sommerfest med reker og tilbehør for medlemmene

Sommerferien nærmer seg for de fleste. Som vanlig holdt fagforeningen sitt årlige medlemsmøte hvor det serveres reker med tilbehør. Nærmere hundre medlemmer samlet seg rundt bordene i kantinen på Kjørbokollen en varm juni kveld.

Her holdt fagforeningslederen i god tradisjon en oppsummering av fagforeningens aktiviteter i første halvår. Det ble videre informert om vårens lønnsforhandlinger og pensjonsoppgjøret. Videre ble medlemmene orientert om det kommende kommunevalget og viktigheten av å stemme, samt minnet om kirkevalget.

Sommermøte er en fin innlending av ferietiden som alle viste at de satte pris på.    

Comments closed

FAGDAG FOR SHS OG SKKO

Samling for PTV om avvikssystemet og turnus

Fagforeningen inviterte våre plasstillitsvalgte til en dagsamling. Dette er en oppfølging av ønskene som fremkom på vårens seminar.

Første del av samlingen var en mer inngående oppfølging av Bærum kommunes avvikssystem. Her fikk de en god informativ oppdatering av hovedverneombud Anne Kari Baarli.

Etter lunsj var det turnus som sto på programmet for de som det var aktuelt for innen Helse- og Sosial. Her hadde vi fått kommunens spesialist på kommunens turnussystem spesialrådgiver Siv Hauglie og vår egen Tone Gomnes for en gjennomgang av dagens system.

De PTV viste stor aktivitet med mye spørsmål under samlingen, både da det gjaldt avvikssystemet og turnusproblematikken.

Fagforeningen i løpet av høsten gjennomføre flere samlinger med emner som er av felles interesse.

Comments closed

PENSJONISTENE ARBEIDER LENGER

Stadig flere pensjonister, men færre går av tidlig

Antallet pensjonister har for lengst passert millionen og fortsetter å stige. Men antallet som går av tidlig, faller stadig raskere, melder NTB.

I 2022 var det en reduksjon i antall alderspensjonister under 67 år som tar ut alderspensjon. Det gjelder både de i alder fra 62 til 67 år og også ved 68 år, synker stadig uttaket av pensjon, dette fremgår i en rapport fra en arbeidsgruppe nedsatt av Pensjonspolitikk. De skriver videre at folk står lengre i arbeid før de går av med pensjon, og flere pensjonister sper på inntekten ved å jobbe ved siden av. Realinntekten til personer over 62 år har økt de siste ti årene, særlig som følge av muligheten til å kombinere full jobb og full pensjon.

Arbeidsgruppen konkluderer med at pensjonsreformen tilsynelatende virker etter hensikten, da det er et ønske at folk står lenger i jobb.

Fagforeningens antagelse er at pensjonene ikke dekker dagens pensjonisters behov i hverdagen, og pensjonistene som følge av det tar ekstra jobber.

Comments closed

PENSJONISTENE PÅ SOMMERTUR

Årets pensjonstur var en rundtur på Hadeland


I strålende sommervær den 7. juni startet fagforeningens pensjonister turen til Kistefoss som første stopp. Her kom de til dekket bord med kaffe og rundstykker, før de benyttet anledningen til å se på stedets severdigheter. Deretter tok bussen dem på en flott rundtur på Hadeland med stopp på Søsterkirkene fra 1100 tallet som ligger vakkert til i landskap med historisk sus.

Turen ble avsluttet med sen lunsj  på Thorbjørnsrud hotell ved Randsfjorden og fotografering av deltakerne på hotellets trapp. Etter åtte timer på tur var 42 fornøyde pensjonister tilbake i Sandvika.

Comments closed

GRATULERER MED 20 ÅRSDAGEN!

I dag er Fagforbundet 20 år.

Tiden går! For 20 år siden, på den 17.juni, kom Norsk Kommuneforbund (stiftet i 1920) og Norsk Helse- og sosialforbund (stiftet i 1965) sammen og ble til Fagforbundet.

Året er 2003. Norsk kommuneforbund og Norsk Helse- og sosialforbund skulle slå seg sammen til ett stort, nytt forbund Norge ikke hadde sett maken til. Ingen visste hva det nye gigantforbundet skulle hete. Det ble utlyst en navnekonkurranse, og forslagene satt løst: Det kom inn rundt 1500 forslag. Etter å ha gått gjennom alle navnekandidatene, sto det ingen klare vinnere igjen. Men til slutt ble det enighet om FAGFORBUNDET. Det var et dristig forslag som ble en suksess.

Fagforeningen gratulerer oss alle med 20 årsdagen!

Comments closed

STOPPET KUTT I DAGTILBUDET

Utviklingshemmede fikk varsel om redusert tilbud.

Bærum kommune hadde sendt et forhåndsvarsel til personer med utviklingshemming om at vedtak om tilrettelagt aktivitetstilbud ved Bærum kommunale dagsenter reduseres fra august måned.

Fagforeningen har mange medlemmer ved dagsenteret og flere tok kontakt med fagforeningen og informerte om Bærum kommunes brev om redusert tilbud til dagsenterets brukere. Saken ble deretter tatt opp i Utvalg for Bistand og omsorg av vår tidligere fagforeningsleder Bjørn M Johnsen. Han skrev også et langt innlegg i Budstikka på onsdag, hvor han advarte om dagtilbudskuttet.  

Budstikka hadde også en reportasje om saken, hvor Johnsen uttaler: Jeg er opprørt over at det nå varsles reduksjon i dette dagtilbudet. For disse menneskene er det ofte det eneste tilbudet de har. Ellers blir de sittende uten noe og fortsetter Bærum kommune hadde i fjor et driftsoverskudd på nærmere en halv milliard. Dette har vi råd til.

Etter at saken ble omtalt både i BIOM og i Budstikkas reportasje, tok Ap opp saken onsdag ettermiddag i Formannskapet med forslag om at dagaktivitetstilbudet skulle videreføres og at nye brukere også skulle få tilsvarende tilbud. Dette ble da enstemmig vedtatt.

Fagforeningen skjønner ikke hva kommunen tenker da de velger å redusere et slik nødvendig tilbud til en svært trengende brukergruppe. Vi og de ansatte ved dagsenteret er fornøyd med Formannskapets vedtak om at dagtilbudet fortsetter, slik at denne brukergruppen får beholde dette tilbudet. Dette gjør at brukerne kan møtes i et fellesskap som gjør hverdagen noe lettere for de.  

Les Bjørn M Johnsens innlegg i Budstikka her…

Comments closed

FORHANDLINGENE OM NYE SÆRALDERSGRENSER PÅGÅR FOR FULLT

Forhandlingene om pensjonsreglene for de som har særaldersgrense skal være avsluttet innen 1. juli.

LO, Unio, YS og Akademikerne er nå i forhandlinger med Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) om særaldersgrenser for store yrkesgrupper i offentlig sektor. Særaldersgrensene er i dag på 60, 63 eller 65 år.

Særaldersgrense omfatter store yrkesgrupper i offentlig sektor med fysisk og psykisk belastende arbeid innen yrker som renhold, barnevern, helse, pleie og omsorg.  Det er svært mange av våre medlemmer som i dag har særaldersgrenser. Det er store grupper som helsefagarbeidere, vernepleiere, sykepleiere og renholdere.

Vi går inn i forhandlingene med krav om at de som forlater arbeidslivet tidlig på grunn av særaldersgrenser, ikke skal komme urimelig ut sammenlignet med andre grupper, sier forhandlingsleder Sissel M. Skoghaug i LO.

Det er nå mange som venter spent på resultatet av disse forhandlingene. Skulle det bli forandringer i dagens regler, mener fagforeningen at det må bli en lang overgangsordning, slik at de som i dag er omfattet av ordningen ikke kommer tapende ut av disse forhandlingene.  

Comments closed

SOMMERAVTALE OGSÅ FOR HELSEFAGARBEIDERNE

Fagforbundet fikk innfridd kravet om sommeravtale også for helsefagarbeiderne.

Gjennom flere år har sykepleiere og vernepleiere hatt sommeravtaler i Bærum kommune. Dette for å få nok fagpersonell i sommermånedene. Fagforeningslederen har etter møter med alle de fire kommunalsjefene og deretter vært i drøftinger med Forhandlingsutvalget, fått innfridd kravet om sommeravtale også for helsearbeiderne.

Avtalen blir identisk med den som allerede er inngått for høyskolegruppen og med den samme godtgjørelsen. En sommeravtale gir en ekstra godtgjørelse for de som jobber mye i helgene i sommermånedene.

Fagforeningen er svært godt fornøyd med at helsefagarbeiderne endelig nå også får sin sommeravtale. Da det er stor mangel på helsefagarbeidere, er dette en avtale som øker muligheten for god faglig bemanning også i sommermånedene.

Les hele avtalen her…

Comments closed

RØDT ØNSKET INNSPILL TIL VALGPROGRAMET

Fagforeningen kom med konstruktive innspill til Rødt

Rødt inviterte fagforeningen til å komme med innspill til deres valgprogram foran årets kommunevalg. De inviterte seg selv inn til et møte på fagforeningskontoret. Her hadde fagforeningslederen en god dialog med Rødt om valgprogrammet og partiets standpunkt til en del viktige saker som hadde vært i denne valgperioden.

Fagforeningen gav sine kommentarer og innspill som omhandlet områder som vi mener er viktige for våre medlemmer. Vi var tydelige på våre prioriteringer og våre forventinger til Rødt i den neste kommunestyreperioden.

Comments closed