Press "Enter" to skip to content

KOMMUNEDIREKTØREN VIL NEDLEGGE GULLHAUG SYKEHJEM

NORLANDIA KASTER KORTENE OG HAR SAGT OPP DRIFTAVTALEN AV GULLHAUG SYKEHJEM

Gullhaug sykehjem ble bygget i 1994 og ble drevet av kommunen frem til 2001, da det ble konkurranseutsatt. Attendo drev først sykehjemmet til 2013. Da ble det utlyst en ny konkurranse som Norlandia vant. Siden har de drevet sykehjemmet på Gullhaug,

Norlandia har nå sagt opp avtalen med Bærum kommune som utløper i mai 2025. De begrunner årsaken til oppsigelsen med at driften ikke er lønnsom.

Dette viser hvor lite forutsigbart det er å sette driften av sykehjem ut til private drivere. Så snart det ikke er penger å tjene, sies avtalen opp. Tilbake er nærmere 60 pleietrengende beboere og over 70 ansatte.

Kommunedirektøren har på grunnlag av oppsigelsen av avtalen anbefalt at driften avvikles i løpet av Norlandias gjennomstående driftsperiode. Det fremkommer i innstillingen til Hovedutvalget for aldring og mestring- saken kommer opp i utvalget 21.august.

Kommunedirektøren skriver i saksfremlegget at «Dersom Bærum kommune overtar driften av Gullhaug sykehjem vil dette i henhold til arbeidsmiljølovens regler medføre en virksomhetsoverdragelse av dagens ansatte på Gullhaug sykehjem til Bærum kommune.»

Dette innebærer, skriver KD videre, at de ansatte da har rett til å bli med over til ny arbeidsgiver med de rettigheter de har i sine arbeidsforhold. Det vil Bærum kommune unngå og derfor anbefaler KD å nedlegge sykehjemmet.

Det er rystende for fagforeningen å lese at Gullhaug sykehjem skal nedlegges fordi kommunen ikke ønsker å overta arbeidsgiveransvaret for de ansatte. Har ikke KD fått med seg at disse ansatte i årevis har gitt våre eldre innbyggere utmerket pleie? Nå er de ikke ønsket lenger.

Fagforeningen anmoder på det sterkeste våre politikere å ikke følge KDs innstilling på avvikling av Gullhaug sykehjem.