Press "Enter" to skip to content

Måned: desember 2011

Høyre og deres budsjettkamerater fulgte Rådmannens forslag. Ingen seniortiltak for de over 67 år

Det hjalp ikke hva Fagforbundet skrev og snakket før kommunestyrets behandling av seniortiltakene.  Det politiske flertallet vedtok at det ikke skal være seniortiltak for de over 67 år.  Selv om kommunene nesten 100.000 pr år for hvert år hvis disse fortsetter å arbeide.  Skjønn det de som kan.  Nå blir seniortiltakene redusert til gjelde bare de mellom 62 og 67 år.

Dette er et signal om at de ikke ønsker eldre arbeidstakere.  Dette i en tid da alle blir anbefalt å stå lenger i arbeid og at det henstilles til at arbeidsgiver legger forholdene til rette for det.

Comments closed

Fagforbundet vant frem med krav om godtgjøring av demensstudie

En del av våre medlemmer har tatt en tverrfaglig studie i Demensomsorgens ABC.

Fagforbundet krevde under de lokale 4.A.2 forhandlingene i vår at studien skulle gi et lønnstillegg.

Under forhandlingene ble vi enig med arbeidsgiver om at det skulle nedsettes en partsammensatt utvalg som skulle se på saken.

Utvalget har hatt flere møter og vi har nå kommet frem til en avtale som gir et personlig lønnstillegg på kr 5.000 til de som har fullført studien.

De som har tatt denne studien må derfor sende inn studiebevis til kontoret, såfremt det ikke er gjort tidligere.

Tillegget og etterbetalingen vil komme etter nyttår.

Comments closed

Fagforbundets notat sendt til de politiske partiene før kommunestyrets behandlingen av seniortiltakene

NOTAT

Handlingsprogram 2012-2015 side 170 Videreføring av seniortiltak.

Rådmannen legger opp til å videreføre dagens seniortiltak, med unntak for de som er mellom 67 og 70 år.

Det opplyses at dagens ordning gir en innsparing på 2 mill og at ved å redusere kompensasjonen til administrative støtteenhetene og avslutte tiltaket ved 67 år vil gi ytterligere innsparing på 2,5 mill.

Det å avslutte tiltaket ved 67 år gir ingen økonomisk besparelse.  Jeg antar at besparelsen ligger i redusert kompensasjon.

Etter å ha gått på dagens senior ordning frem til 67 år, er det lite trolig at disse vil gå tilbake til fem dagers uke. Da er alternativet å ta ut tjenestepensjon.

Hva koster tjenestepensjonen Bærum kommune?  Et eksempel på å synliggjøre dette:

En person som tjener 500.000 kroner, står i full stilling og har full tjenestetid.

Denne skal ha en pensjon på 66% x 500.000 x 30/30 x 100% = 330.000 kroner.  Av dette vil folketrygden ved 67 år dekke 236.000.  Kommunen svarer da for 94.000 i årlig pensjon fra 67 år.  For hvert år denne personen ikke tar ut pensjon – så vil kommunen spare dette beløpet.  Kommunen har således et insentiv til å beholde denne personen i arbeid også utover 67 år.  Forholdet blir omtrent pro rata ved lavere inntekter.

Ved å la dagens ordning også videreføres for de over 67 år vil besparelsen øke med minimum 0,5 mill til 1 mill pr år. 

På denne bakgrunn er det uomtvistelig at kommunen også vil ha en økonomisk gevinst med å videreføre ordningen også for gruppen 67-70 år.  Samtidig som samfunnets oppfordring til at eldre skal arbeide lenger tilrettelegges.

For øvrig må det anses som aldersdiskriminerende at de eldste utelukkes fra en slik ordning.

Da det gjelder Rådmannens fremstilling av konsekvensene for ansatte, er den uforståelig. I den nye folketrygden fra 01.01.2011 er alderspensjonen blitt fleksibel fra 62 år.  Den enkelte velger selv og trenger ikke slutte i arbeid.  Den således helt uavhengig av den tidligere aldersgrensen på 67 år.

 
Sandvika, 02.12.2011.

Bjørn M Johnsen

Leder av Fagforbundet Bærum

Comments closed

Fagforbundets barneby

Omtanke – Solidaritet – Samhold

 

Bli en bidragsyter du også!

 

Fagforbundet vedtok i februar 2005 å gå inn i et forpliktende samarbeid med SOS-barnebyer. Målet er at medlemmer og ansatte i Fagforbundet skal bidra til å finansiere bygging og drift av Fagforbundets barneby i Angola.I et land preget av en langvarig borgerkrig og HIV/Aids, vil vi gi barn en trygg oppvekst og skolegang.

Fagforbundet stilte en garanti på 18 millioner kroner til prosjektet for at vi sammen skulle klare å gi foreldreløse og forsømte barn i Angola en bedre fremtid.

Under seminaret på Klækken fikk vi 19 nye bidragsytere!

Det var en kjempebra oppslutning på fagforeningens oppfordring til deltakerne om å være bidragsytere til prosjektet.

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å støtte opp om prosjektet.

Dette kan du gjøre ved å klikke deg inn på rubrikken Fagforbundets barnebyer til høyre og fylle ut kupongen som du sender til oss.

Comments closed