Press "Enter" to skip to content

Måned: desember 2014

Feil lønnstrekk i desember

 

Noen av medlemmene i Fagforbundet har blitt trukket for mye i forsikring og OU-fond i sin desember lønn som ble utbetalt i dag.  For meget trekk vil bli etterbetalt i løpet av neste uke.  Lønnsenheten beklager feiltrekket.

Comments closed

Ingen privatisering av vaktmesterne

 

Sektorutvalget for Eiendom og Administrasjon behandlet onsdag 9. desember saken om Bruker- og serviceoppgaver i eiendom.

Her ble det orientert om den pågående omstillingen i Eiendom som direkte berører 115 ansatte.  Denne organisasjonsendringen vil bli gjennomført uten at noen av de ansatte vil bli definert som overtallige.  Hvis det skulle bli nødvendig med redusert bemanning, vil dette bli regulert ved naturlig avgang.

Servicesentralens tjenester til private kunder avvikles i løpet av 2015.  Sentralen vil fortsette sine tjenester internt i kommunen og det forventes her en økende aktivitet på flere områder.

Fagforbundet har i lang tid arbeidet for at vaktmestertjeneste ikke skal privatiseres.  Vi er derfor svært godt fornøyd med at innstillingen fra Rådmannen ble enstemmig vedtatt i sektorutvalget.  Dermed skulle alt snakk om outsourcing av servicetjenester være avsluttet og ansatte kan igjen føle seg trygge på å beholde ansettelsesforholdet i Bærum kommune.

Comments closed

LO til politisk streik for trygghet i arbeidslivet

Uttalelse fra LOs sekretariat 8. desember 2014

LO til politisk streik for trygghet i arbeidslivet

LOs sekretariat slår fast at H/Frp-regjeringen med sitt forslag om mer midlertidighet og en svekket arbeidsmiljølov er på kollisjonskurs med en samlet norsk fagbevegelse. LO advarer Stortinget på det sterkeste mot å vedta dette forslaget, som vil rokke ved den grunnleggende tryggheten i det norske arbeidslivet. For å vise arbeidstakernes motstand mot denne utviklingen ber sekretariatet LOs ledelse om å forberede og sette i verk en to-timers landsomfattende politisk streik i månedsskiftet januar/februar, fulgt av markeringer foran Stortinget og i de største byene.

Les hele uttalelsen her

Comments closed

Frelsesarmeens varmestua flyttet til Kommunegården, gave fra Fagforbundet

IMG_3843--270x150

Fagforbundet har på tidligere årsmøte bevilget kr 30.000 til varmestua.  Noe av disse penger ble benyttet til kjøp av nytt verktøy da de pusset opp og tok i bruk sitt nye verksted.

Vi har opp gjennom årene sett hvor viktig varmestua er.  Til strømmingen har ikke blitt mindre med tiden og Frelsesarmeen gjør en stor innsatt for å være et godt tilbud som det er et stort behov for.

Da nå varmestua som har vært våre naboer i flere år flyttet, benyttet vi anledning til å gi en innflyttingsgave som kunne brukes til kjøp av nytt utstyr til disse lokalene eller brukes på annen måte til det beste for brukerne.

Se bilder på galleriet

Comments closed

Fagforbundet sier «Nei takk til mer midlertidighet»

 

I dag har arbeids- og sosialminister Robert Eriksson lagt fram forslag han kaller ”forenklinger og forbedringer i tiltakssystemet, midlertidige ansettelser og aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere”. Han vil innføre en generell adgang til 12 måneders midlertidig ansettelse uten vilkår. Fagforbundet mener det er å føre folk bak lyset å kalle økt adgang til midlertidig ansettelse en forbedring. Dette er ikke en forbedring for folk flest. Tvert imot vil endringene bety at flere vil måtte leve med usikre jobber på arbeidsgivernes betingelser.

Les hele pressemeldingen her …

Comments closed