Press "Enter" to skip to content

Måned: november 2018

HP 2019-2022 Bekymret over store investeringer

I et innspill i Budstikka kommenterer fagforeningslederen Rådmannens forslag til Handlingsprogram 2019-2022.

Rådmannen legger opp til et svært ekspansivt investeringsprogram for de kommende fire årene på rundt 10 000 millioner kroner. Foruten at noe av dette blir lånefinansiert, vil mye av disse investeringene tas over driftsbudsjettet. Dette bekymrer Fagforbundet.

Alle disse investeringene vil på sikt også medføre høyere driftsutgifter, noe som kan føre til ytterligere kutt i dagens kommunale tjenester.  Fagforeningen mener at bemanningen allerede i dag, innen både barnehager og i bistand og omsorg, er på et urovekkende lavt nivå, noe som også fremkommer i vårt innspill til Handlingsprogram som er sendt politikerne.

Les hele innspillet i Budstikka her… 

 

Comments closed

PTV seminar på Thon Hotell Oslofjord

Den 12. november var det nok en gang duket for PTV seminar, denne gangen på Thon Hotell Oslofjord i Sandvika.
De over 100 tillitsvalgte som var påmeldt tok sine plasser hvor nye sekker ventet på dem. Sammen fylte de salen og det var klart for en full dag med aktuelle temaer.

Dagen ble åpnet ved fagforeningsleder Bjørn M Johnsen, som informerte om lokale saker som har vært på agendaen den siste tiden. Samtidig problematiserte han resten av temaene som var satt opp for dagen inn i en lokal setting. Etter dette tok kommuneadvokat Camilla Selman over, og snakket om ytringsfrihet og kommunens nye varslingsordning. Etter lunsj gikk ordet videre til Steinar Fuglevaag som la frem de mulige konsekvensene ved privatisering. Til slutt fulgte Bjørn M Johnsen opp med oppsummering av fagforeningsnytt, før de tillitsvalgte kunne kose seg med middag.

Det var stort engasjement under seminaret, og terskelen var lav for å ta ordet og stille spørsmål og diskutere problemstillingene som kom opp. De oppmøtte virket godt fornøyd med både innhold og lokalet, så vi ser frem til å ha flere samlinger her i fremtiden.

Comments closed

Forbundsleder Mette Nord gjestet Folkets hus

Bærum AP inviterte til medlemsmøte den 23.oktober for å diskutere konkurranseutsetting og re-kommunalisering.

Forbundsleder Mette Nord og Fagforeningsleder Bjørn M Johnsen var invitert til å innlede om emnene og legge grunnlaget for samtalene som ville komme utover kvelden. Mette Nord tok opp problemstillingen på et nasjonalt nivå, mens Bjørn M Johnsen tok for seg de lokale problemstillingene som er aktuelle i Bærum kommune. Det ble en fruktbar debatt i hovedsalen til Folkets Hus, og engasjementet blant de tilstedeværende var på høyt nivå.

Konklusjonen fra møtet var ikke til å ta feil av:
Privatiseringsforslagene som var vedtatt av Høyre og Fremskrittspartiet var ikke holdbare!

 

Comments closed