Press "Enter" to skip to content

Måned: april 2021

BRUDD I FORHANDLINGENE I KOMMUNEOPPGJØRET

Ettersom det ikke ble oppnådd enighet blir det nå megling i kommuneoppgjøret. Riksmeglingsmannen vil kalle partene inn til megling den 25 og 26 mai med frist for å bli enige innen 26.mai kl 24.00.

Avstanden mellom partene i kommuneoppgjøret ble for stor, og forhandlingene endte dermed med brudd.  Det at oppgjøret går til megling øker faren for streik i Kommune-Norge.

LO Kommune stilte rimelige krav i tråd med frontfaget, men som også fanget opp at vi fikk en lavere lønnsvekst etter lønnsoppgjøret for 2020. Når det nå viste seg at det var umulig å nå fram, selv med et så moderat krav, var det ingen vei utenom et brudd, sier LO Kommunes leder, Mette Nord.  Oppgjøret gjelder alle ansatte, i mange yrkesgrupper, som driver de kommunale velferdstjenestene gjennom hverdager og kriser. Derfor må alle ansatte i kommunene få en god lønnsutvikling.

Så snart det foreligger noe nytt i kommuneoppgjøret, vil vi oppdatere nettsiden.

Les Fagforbundets kommentarer til bruddet…

Les KS sitt tilbud som ble avslått her…

Comments closed

DELTA I MEDLEMSUNDERSØKELSEN

I forrige uke startet Fagforbundet utsendelsen av medlemsundersøkelsen 2021.

Alle medlemmene skal ha mottatt spørreundersøkelsen på e-post hvor en del spørsmål skal besvares. Her er det blant annet spørsmål om hvor fornøyd medlemmene er med medlemskapet sitt, om deltid og situasjonen deres under pandemien. Det blir også stilt noen politiske spørsmål.

Fagforeningen oppfordrer våre medlemmer til å delta i undersøkelsen. Det er viktig at forbundet får tilbakemeldinger om medlemmenes synspunkter på disse områdene. Så besvar spørsmålene, det tar bare noen minutter.

Har du spørsmål knyttet til selve undersøkelsen kan de rettes til thomas.tallaksen@fagforbundet.no  

Comments closed

KOMMUNEOPPGJØRET I GANG

Onsdag 21. april begynte årets lønnsoppgjør i kommunesektoren. Fagforbundet krever økt kjøpekraft til alle i kommunesektoren

«I oppgjøret i fjor sakket offentlig sektor akterut, sammenliknet med privat sektor. Det gapet må tettes«, sa nestleder i LO Kommune, Odd-Haldgeir Larsen, da han presenterte LOs krav til kommuneoppgjøret for KS.

«Alle yrkesgrupper skal med. Det er ansatte i mange yrkesgrupper som driver de kommunale velferdstjenestene gjennom hverdager og kriser. Derfor er det ikke bare noen yrkesgrupper, men hele laget av kommunalt ansatte som må få sikret kjøpekrafta. Dessuten må vi få gjort noe med den mindre lønnsutviklingen vi hadde i fjor», sa Larsen som også er Fagforbundets nestleder.

Fristen for partene til å komme til enighet er 30.4 kl 24.00. Blir ikke enighet oppnådd vil forhandlingene gå til megling hos Riksmeglingsmannen.

Vi oppdaterer denne nettsiden så snart det foreligger nyheter om forhandlingene

Les Fagforbundets orientering her…

Les FriFagbevegelses omtale av forhandlingene

Comments closed

VERDIG MARKERING UTEN DRAMATIKK

Det var et stort oppmøte på dagens markering mot SIANs arrangement i Sandvika. Det hele foregikk i verdige former og forløp helt udramatisk. Oppmøtet viser et stort lokalt engasjement mot rasisme og at Bærum skal være et samfunn for alle. Det var også et stort oppmøte fra politiet som fikk en svært rolig lørdag ettermiddag.  

Som med-arrangør er Fagforbundet Bærum svært godt fornøyd med arrangementet og oppslutningen fra Bærums befolkning. Det var også hyggelig at nærmere ti fagforeninger stilte opp med sine faner. Dette synliggjør fagbevegelsens kamp mot rasisme.

Comments closed

NESTLEDER MED LENGER SYKEFRAVÆR

Zlata er sykemeldt etter et fall på søndag som resulterte i flere brudd. Det ble gjennomført en operasjon ved Bærum sykehus samme kveld, og hun har fått satt inn plate og skruer i lårbeinet. Hun har fortsatt ikke blitt skrevet ut, og vi regner med en lengere rekonvalensperiode fremover.

Comments closed

BÆRUM FOR ALLE – FREDELIG MARKERING

Bærum skal være et samfunn for alle!

På lørdag kommer organisasjonen SIAN til Sandvika for å spre hat og løgn. Dette kan vi ikke la stå uimotsagt. Derfor samles vi på elvepromenaden på motsatt side av elva fra byscenen for å spre kjærlighet, aksept og medmenneskelighet. Fagforbundet Bærum er med-arrangør og vi stiller også med vår fane på elvebredden lørdag kl. 13.00.

Alle er velkommen til å delta i denne fredelige markeringen ved elvebredden på rådhussiden.

Les mer her…

Comments closed

LOs UTDANNINGSSTIPEND

Alle Fagforbundets medlemmer har anledning til å søke Los utdanningsstipend

Nå er det tid for å søke stipend for studieåret 2021/2022

Søknad om stipend kan fremmes av enkeltmedlemmer som på søknadstidspunktet har sammenhengende medlemskap siste tre år. Du trenger bare 1 års sammenhengende medlemskap hvis du skal ta allmennfaglig utdannelse som fører frem til studiekompetanse, eller praksiskandidat kurs etter § 3,5 i opplæringsloven.

Les mer om stipendordningen her…

Comments closed

FLERE VAKSINER DER DET «BRENNER»

Fagforeningsleder har et innlegg i Budstikka hvor han tar opp fordelingen av vaksiner. Han skriver blant annet:

«Jeg støtter fullt ut ordfører Hammer Krogs henstilling om at vaksinene må skjevdeles, slik at de kommunene med mest smitte får flere. Dette er noe også Oslos byrådsleder har tatt opp gjentatte ganger, uten at det har ført til de store forandringene.

Det burde være en selvfølge at de mest smitteutsatte områdene blir prioritert ved fordelingen av vaksinen. Hvis det brenner i et kvartal, sender vi ikke brannvesenet ut for å sprøyte hele byen».

Og avslutter artikkelen med  at «Her bør vi alle støtte henstillingen om mer vaksine til Bærum og de andre hardt rammede kommunene i Viken og Oslo. Fordel vaksinen etter smittenivået. Det er ingen grunn til å vente».

Les hele innlegget her…

Comments closed

FAGFORENINGSLEDEREN DISKUTERER KOMMUNENS HELTIDSKULTUR I KLOKKETÅRNETS PODCAST

I fredagens podcast i Klokketårnet hadde varaordfører Siw Wikan invitert med lokalpolitikerne, Wenche Steen fra Venstre og Bjørn M Johnsen fra Arbeiderpartiet. Det ble en diskusjon om heltidskulturen i kommunen og frafallet i skolen. Det ble også en prat om Bærums omdømme hvor vaksineringen gikk som en farsott i riksmediene.

Lytt til hele podcasten her…

Se podcasten på YouTube her…

Comments closed

ENIGHET PÅ OVERTID I PRIVAT SEKTOR

Det ble i ettermiddag enighet i lønnsoppgjøret i privat sektor etter at partene hadde forhandlet gjennom hele natten.

LO hadde krav om en ramme for oppgjøret på 2,8 prosent, mens NHO var villige til å gi 2,2 prosent. Resultatet av forhandlingene ble at partene ble enige til slutt om en ramme på 2,7 prosent, tett oppunder LOs krav. Dermed ble en storstreik unngått.

Oppgjøret på 2,7 prosent vil gi et generelt tillegg på kr 2,25 og et ekstra tillegg for de som er lavest lønnet på 1 krone per time.

Les kommentarene fra LO her …

Comments closed

RØDT NIVÅ I BARNEHAGENE I BÆRUM FRA ONSDAG

Det har vært en økende smitte blant barn i Bærum, og derfor har Bærum kommune besluttet å sette barnehagene på rødt nivå fra onsdag 7. april. Det blir planleggingsdag tirsdag 6. april for å utføre nødvendige forberedelser til rødt nivå.

Kommuneoverlegene melder om høy smitte blant barn, og smitten har vært økende igjennom påsken. Det har også vært flere store smitteutbrudd i barnehagene før påske og kommunen hadde i dag (05.04) et møte hvor det ble besluttet å øke tiltaksnivået til rødt nivå. Det medfører mindre kohorter og større krav til avstand, samt at ansatte unngår å bevege seg på tvers av kohortene. 

Fagforbundet tok opp problemene i barnehagene i møte med kommuneledelsen før påske og er fornøyd med at det iverksettes tiltak på rødt nivå, men er vi er samtidig av den oppfatningen at redusert åpningstid nå bør vurderes.

Les informasjonen fra kommunaldirektør Nilsen her…

Comments closed

LØNNSOPPGJØRET I PRIVAT SEKTOR – BRUDD – MEGLING 9. APRIL.

Årets viktigste lønnsoppgjør endte med brudd fordi LO og NHO ikke ble enige.

Resultatet i disse forhandlingene vil være retningsgivende for alle de kommende sentrale lønnsforhandlinger. Oppgjøret går nå til megling hos Riksmeglingsmannen, med oppstart 9. april. Det er satt av to dager til megling. LO krever lavlønnstillegg og at alle skal få opprettholde kjøpekraften, men det ble avvist av arbeidsgiverne i NHO. 

LO har varslet avtale- og plassoppsigelse for 179.002 arbeidstakere. Hvis partene ikke blir enige om et resultat innen 10. april klokka 24.00 vil det bli streik som vil omfatte store deler av privat sektor i Norge.

Vi vil følge lønnsoppgjøret med innlegg her på våre sider så snart det foreligger noe nytt.

Les mer om bruddet i lønnsoppgjøret her ….

Les VGs sitt intervju med den nye LO lederen her…

Les NTBs samtale med LO lederen om lønnsoppgjøret gjengitt i E24 her…

Comments closed