Press "Enter" to skip to content

SENTRAL POLITIKER MED KRAFTIG ANGREP PÅ KOMMUNEDIREKTØREN

FrPs GRUPPELEDER TORBJØRN ESPELIEN KALLER KOMMUNEDIREKTØR GEIR AGA FEIG.

Det har vel ikke hendt tidligere her i Bærum kommune at en så sentral lokal politiker har gått så kraftig ut mot en sittende Kommunedirektør som det Fremskrittspartiets gruppeleder Torbjørn Espelien gjorde i sitt innlegg på Budstikka nett tidligere denne uken. Espelien er en erfaren politiker som nå er inne i sin fjerde periode i kommunestyret, og han har ledet sektorutvalg BIOM i åtte år, før han sist høst ble leder av utvalg Aldring og mestring.

Espelien kaller Kommunedirektør Geir Aga feig på grunn av tidspunktet han slutter i kommunen, og for hans mangel på engasjement i saken om skatteutjevning. Han har ikke vært ute og kjempet Bærums sak sier Espelien i et intervju med Budstikka og fortsetter – Aga var stille som en østers. Det er ikke så rart, da han åpenbart var i en ansettelsesprosess og var søker til å bli leder for KS. Det ville kanskje vært uklokt å kritisere en mulig ny arbeidsgivers politikk midt i ansettelsesprosessen. 98 prosent av medlemmene til KS er fornøyd med omfordelingen av skatteinngangen som foregår nå.

Samtidig angriper han Agas lederstil som har medført at mange dyktige ledere har sluttet i hans tid som KD. Han trekker her frem høy turnover blant ledere i kommunen som et tegn på dårlig ledelse og viser til at det nesten ikke er noen igjen fra den ledergruppen som var da han tiltrådte. Esepelien hevder også at Bærum kommune under Aga er «blitt et synkende skip». Grunnen er at det har vært altfor lite fokus på økonomi.

Kommunedirektør Aga hadde følgende kommentar til Budstikka om beskyldningene fra Espelien: Det er mange ulike ledelsesfilosofier og former, og enda flere mennesker med meninger om dem. Jeg kan ikke, i rollen som kommunedirektør, kommentere en enkeltpolitiker sitt syn på mitt lederskap.

Dette krasse innlegget kommer fra en av kommunestyrets mest innflytelsesrike politikere som tilhører flertallspartiene. Det blir spennende å høre om han målbærer synspunkter for hele det politiske establishment.

Det er påfallende at ingen sentrale politikere har vært ute i media og beklaget at KD Aga slutter i kommunen, slik det skjedde da Elisabeth Enger plutselig sluttet som Rådmann. Enger fikk da stor honnør og skryt for sitt arbeid fra ordfører, alle gruppelederne og ledende tillitsvalgt. Nå har det vært musestille.