Press "Enter" to skip to content

Måned: mai 2014

Enighet i kommuneoppgjøret

 

Partene er kommet til enighet i både stats- og kommuneoppgjøret.  Fagforbundet er fornøyd med det økonomiske oppgjøret og mener dette er et bra oppgjør for kommunesektoren.

 

Partene er blitt enige om å si ja til riksmeklerens skisse. Oppgjørets ramme er på 3,3 prosent og sikrer en reell kjøpekrafts forbedring for alle. Det anbefalte resultatet sikrer alle et lønnstillegg på 2,15 prosent, minst 8 500 kroner per 1. mai 2014.

 

Det viktigste i resultatet er slik:

 

♦ Generelt tillegg på 2,15 prosent, minimum kr 8 500, med virkning fra 1.mai i år

♦ Heving av alle minstelønnssatser med virkning fra samme dato

♦ Alle tillegg som tidligere er gitt i lokale forhandlinger skal videreføres og komme i tillegg til ny lønn pr 1.mai

♦ Det innføres et nytt lønnssystem pr 1.mai 2015 som skal videreføre sikringen om at ingen lokale tillegg blir spist opp ved seinere sentrale endringer av lønnssatsene i tariffavtalen

♦ 1 prosent til lokale forhandlinger pr 1.juli, med føring om at ledere bør prioriteres

♦ Flere viktige pensjonsbestemmelser

♦ Bestemmelse som skal sikre ansatte som skades på fritiden av pasienter, elever, klienter mv yrkesskadeerstatning.

♦Bestemmelse som gir ansatte med AFP beregnet etter tjenestepensjonsordningens regler rett til å arbeide så mye de vil på pensjonistavlønning på kr 180 pr time

 

Resultatet skal nå til uravstemning blant forbundets medlemmer på KS-området.

 

Avtalen gav også viktig gjennomslag om pensjon

 

Arbeidstakerne har fått gjennomslag for flere viktige spørsmål knyttet til pensjon. I tillegg har vi fått på plass at kommuner som vurderer anbud, privatisering eller på annen måte overlate tjenester til private virksomheter, pålegges å kartlegge konsekvensene for lønns-, pensjons- og arbeidsvilkår for berørte ansatte.

 

I tillegg sikres ansatte som skades på fritiden av pasienter, elever, klienter m.v, yrkesskadeerstatning.

 

Vi fikk også på plass bestemmelser som gir ansatte med AFP beregnet etter tjenestepensjonsordningens regler, rett til å arbeide så mye de ønsker til pensjonistavlønning på 180 kroner per time.

 

Comments closed

Kommunestyret har vedtatt å opprette en ny kommunal pensjonskasse

 

I et lukket møte i Kommunestyret onsdag 7. mai ble det vedtatt å opprette en kommunal pensjonskasse for Bærum kommune.

Som kjent har pensjonsordningen vært en forsikret ordningen administrert av DnB.  Våren i fjor besluttet DnB å avvikle dette forretningsområdet og avtalen med Bærum kommune ble sagt opp.

Etter en lang prosess med anbud både på forsikret løsning og drift av egen pensjonskasse, har vi nå endelig fått et politisk vedtak om hvordan pensjonsordningen skal driftes i fremtiden.

 

Vedtaket om å opprette en pensjonskasse ble vedtatt av et enstemmig Kommunestyret.  Det forventes at den nye pensjonskassen er etablert og overtar driften fra DnB fra den 1. januar 2015.

 

Trykk her for å høre NRKs omtale av saken (nummer 18. Bærum pensjonskasse) , hvor også vår fagforeningsleder blir intervjuet.

 

Comments closed

Fagforbundets forslag til organiseringen av helse og sosial

 

I medbestemmelsesmøtet med kommunalsjefen i Helse og sosial, la Fagforbundet frem to forslag til organisering.  Forslagene ble sendt kommunalsjefen i forkant og formidlet til alle deltagerne i møtet.

 

Forslagene ble godt mottatt av de andre tillitsvalgte.  Både Sykepleierforbundet, Legeforeningen, Fysio/Ergo og vernetjenesten meddelte at de kunne akseptere begge forslagene.  I forslag 1 har vi foreslått å utvide med et tjenestested utover det kommunalsjefen hadde foreslått.  Forslag 2 er innenfor rammen.

I oversendelsesbrevet har vi foreslått overføringer av noen tjenester overføres til andre programområder som våre primære standpunkter.  Mens i forslagene har vi forholdet oss til mandatet.

 

 

fagforbundet_logo

 

Kommunalsjef Kristin Nilsen

 

Deres ref.:          Arkivkode:

Dato: 04.05.2014

OMORGANISERING AV HELSE OG SOSIAL

 

Fagforbundet har hatt en omfattende høring blant våre plasstillitsvalgte til omorganiseringen av Helse og Sosial.  Vi har hatt flere samlinger og fått mange innspill med forslag til ny organisering.  Disse innspillene er oversendt kommunalsjefen.

 

Det er lagt opp til at nåværende tjenester i Helse og Sosial beholdes også i ny organisering.  Fagforbundet mener at det vil være fornuftig å vurdere organiseringen opp mot andre programområder.

 

På denne bakgrunn anbefaler Fagforbundet at Flyktningkontoret, som nå skal samlokaliseres med voksenopplæringen, overføres som et tjenestested under programområdet Skole.

Samtidig bør det vurderes å legge Boligkontoret inn under Eiendom.  Grunnen til dette er at flere av de tiltak som boligkontoret iverksetter, betales i sin helhet av Eiendom.  Det kan synes fornuftig at det økonomiske ansvaret for tiltak og kostnader ligger til samme kommunalsjef.

Vi mener også at seniorsentrene bør vurderes overført til Pleie og Omsorg.

 

Det primære for Fagforbundet er imidlertid at tjenestestedene Flyktningkontoret, Boligkontoret og Ressurssenter psykisk helse ikke deles.

 

Fagforbundet vedlegger to forslag til organisering av Helse og Sosial.  I begge forslagene er seniorsentrene ikke ført opp som eget tjenestested, men lagt under helsetjenester.

Forslag 1 er utvidet med ett tjenestested.  I forslag 2 har vi holdt oss til det antall tjenestesteder kommunalsjefen har lagt opp til. Forslagene følger vedlagt.

 

Fagforbundet anbefaler at kommunalsjefens endelige forslag til organisering sendes organisasjonene på høring.

 

Fagforbundet Bærum

Bjørn M Johnsen                                       Kopi: Kommunaldirektør Eva Waaler

 

 

Se forslagene som kan trykkes på:

Forslag 1

Forslag 2

Comments closed

Flott 1. mai feiring

 

Fagforbundet Bærum var medarrangør i et vellykket 1. mai arrangement i Asker.

Det var flere fremmøtte på torget i Asker enn på flere år.  Dermed ble 1. mai toget også lengre enn på lenge.

 

Se flere bilder i galleriet.

 

#IMG_2392

 

Comments closed