Press "Enter" to skip to content

Måned: januar 2015

Fagforbundet Bærum mobiliserer

0300-(0)-3-(1.2.3) (25.01.15) OSS Tilittsvalgte - logo 2

 

Fagforeningsleder Bjørn M. Johnsen satser på stor deltakelse i de to viktige timene det aksjoneres mot forslaget til endringer i arbeidsmiljøloven den 28. januar.

0300-(0)-3-(1.2.3) (25.01.15) IMG_3891-460

Plasstillitsvalgte sier NEI: 160 plasstillitsvalgte mobiliserer sine medlemmer til på delta 28. januar.

I Bærum gjøres alt for at medlemmene skal velge å bli med til Oslo for å markere motstand mot endringene i AML. Oppslag til oppslagstavlene på samtlige 150 arbeidssteder er sendt ut. Ca 160 plasstillitsvalgte har vært samlet og blitt inspirert til å mobilisere kollegene sine til å delta.

I tillegg settes det opp busser fra to steder i kommunen. Medlemmene i Unio og YS i Bærum er invitert til å bli med i bussene inn til Oslo.

Som aller siste innsats i mobiliseringen vil Fagforbundet Bærum starte dagen den 28. januar med løpeseddelutdeling med oppfordring til å delta.

Comments closed

Drøftingsmøte måte avlyses. Arbeidsgiver aksepterte ikke avtalte møteplass

 

Fagforeningen og en tjenesteleder var enige om å holde et drøftingsmøte i kommunes møtelokale i Brambanigården som disponeres av fagforeningene.

Dagen før møtet skulle holdes, fikk Fagforbundet en e-post fra tjenesteleder om at møtet måte avlyses. Den ene grunnen til avlysing var at tjenesteleder hadde fått beskjed av personalrådgiver om at slike møter ikke skal avholdes på dette møterommet som ble kalt «Forbundslokaler».

Det er nesten ikke til å tro. Kommunen nekter tjenesteledere å møte Fagforbundet i kommunens egne lokaler. Hva blir neste? Fagforbundet har orientert Rådmannen om forholdet. Vi venter spent på tilbakemeldingen derfra.

Comments closed

Stor deltagelse på årsmøtet

 

Årsmøtet i fagforeningen ble avholdt i kantinen i Kommunegården torsdag den 22. januar med rundt hundre deltagere som ble servert god mat og godt drikke.

Fagforeningslederen gjennom gikk utførlig årets beretning og handlingsplan. Det ble også fremlagt forslag til bevilgninger og uttalelse. Alle vedtakene var enstemmige.

Det ble også valgkomitéens forslag. Her ble Zlata Ljubicic gjenvalgt som nestleder og Elisabeth Flaten som kasserer. Det ble også valgt seksjonsledere og nestledere, samt revisor, fest- og arrangementskomité og valgkomité.

Det ble også delt ut premier til de beste ververne i 2014. De fire beste fikk hver et gavekort på kr 4.000 og deretter ble det trukket ut ytterligere 10 som fikk hvert sitt gavekort på kr 500. Samtidig gikk startskuddet for årets vervekonkurranse.

Under bespisningen ble medlemmene underholdt av trioen Store Former.

Se bilder fra årsmøtet i Galleriet.

Les vedtatte bevilgninger og uttalelse her…

Comments closed

Ansatte blir trakassert av arbeidsgiver

 

En av Fagforbundets medlemmer som i flere år har hatt en timetilkallingsavtale i pleie- og omsorg i Bærum kommune henvendte seg oss i desember med anmodning om bistand for å få fast ansettelse. Hun hadde siste år jobbet tilnærmet i en 70 % stilling. Hun var allerede satt opp på vaktlisten i januar. Fagforbundet sendte brev til tjenestedet med krav om fast ansettelse. Arbeidsgivers reaksjon var å innkalle den ansatte og meddele at hun ikke får flere vakter og kunne forlate arbeidsstedet etter avsluttet dag. Hun ble deretter strøket fra vaktboken. Dette etter flere års arbeid i Bærum kommune.

Hvordan er det mulig å behandle ansatte på slik ubarmhjertig måte. Vi har flere lignende eksempler. Dette er trakassering på det verste. Vi har nå sendt brev til AMU for at arbeidsgivers fremgangsmåte skal behandles der. Samtidig er vi klar med en ny arbeidsrettssak mot Bærum kommune hvis dette medlemmet ikke får fast ansettelse, noe hun har krav på etter arbeidsmiljølovens bestemmelser.

Les Fagforbundets henvendelse til AMU v/Rådmannen

Comments closed

Bruddet i de lokale lønnsforhandlingene behandlet i møte mellom Fagforbundet og KS

 

Bruddet i våre lokale lønnsforhandlinger ble behandlet i møte mellom Fagforbundet og KS den 8. januar.

Det ble ikke oppnådd enighet.  I henhold til referatet fra møtet fremkommer det at de lokale parter er uenige om forståelsen av pkt. 17 i protokoll fra 4A1 forhandlingene i 2012.  De sentrale parter er enige om at tvisten behandles i samsvar med bestemmelsene i HA del A § 7 Rettstvister.

Det medfører at lønnstilleggene som ble fremforhandlet nå kan utbetales. Vi antar derfor at ny lønn vil komme i februar.  Det blir etterbetaling fra 1. juli.  Alle som har fått lønnstillegg vil få brev fra oss om ny lønn.

Bruddet vil nå overføres til behandling etter hovedavtalens bestemmelser under rettstvister.  Fagforeningen har i dag 12. januar bedt om et forhandlingsmøte med Bærum kommune etter HA § 7.1.  Blir det ikke oppnådd enighet, blir saken overført til Fagforbundet sentralt som da vil kreve forhandlingsmøte med KS.  Før en tvist bringes inn for arbeidsretten, må slike forhandlingsmøter gjennomføres.

Vi vil komme tilbake til saken så snart det er noe nytt å melde.

Comments closed

Politisk demonstrasjonsaksjon mot Regjeringens forslag til endring av arbeidsmiljøloven onsdag 28. januar 2015 kl. 14.00 til 16.00

 

LO har sammen med UNIO og YS vedtatt å oppfordre til politiske demonstrasjonsaksjoner onsdag 28. januar 2015 kl. 14.00 til 16.00. Aksjonen er rettet mot Regjeringens forslag til endringer av Arbeidsmiljøloven.

Fagforbundet har oppfordret alle sine medlemmer til å delta i aksjonen. Fagforbundet sentralt har varslet sentrale motparter om uttak av alle forbundets medlemmer.  Fagforbundet Bærum har varslet Bærum kommune ved Rådmannen om det samme. Vi må tas hensyn til at liv og helse ikke settes i fare ved deltagelse i aksjonen. Varslet går kun på 2 timer.  Det er opp til kommunen hvordan de håndterer om virksomheter som skole og barnehager skal stenges i de to timene aksjonen pågår.  Fagforbundet betaler ikke streikebidrag i denne politiske streiken, dermed må aksjonen være frivillig.

I forbindelse med streiken har LO, UNIO og YS har gått sammen om et fellesarrangement foran Stortinget under tittelen FORSVAR ARBEIDSMILJØLOVEN.

Fagforeningene i alle de tre hovedsammenslutningene i Bærum anbefaler at så mange som mulig av medlemmene deltar i felles demonstrasjonen foran Stortinget mellom kl 14.00 og 16.00.  Se mer informasjon på nettadressen www.mittarbeidsliv.no

Fagforbundet Bærum oppfordrer alle medlemmer å delta i aksjonen, med unntak av de som må være tilstede på tjenestestedet for ikke å sette liv og helse i fare.  Det må hver enkelt vurdere.  Ta kontakt med kontoret, hvis behov for ytterligere informasjon.

Vi vil også ta initiativ ovenfor de andre fagforeningene i et forsøk på å arrangere felles transport til arrangementet i Oslo.  Det vil vi komme tilbake til.  Vi vil også sende ut informasjon til oppslag på tjenestestedene.

Comments closed

Strid om lønn i Bærum

0290-(0)-2-(1.2.3) (12.01.14) OSS Tilittsvalgte - logo

 

Ved gjennomgang av turnusene i Bærum kommunes pleie- og omsorgsvirksomhet oppdaget fagforeninga at det lenge har vært utbetalt feil lønn for hvilende nattevakter.

Les mer…

 

Comments closed