Press "Enter" to skip to content

Måned: mars 2015

Hvorfor forandre det vi er best på i verden?

Budstikka-logo 

fredag 20. mars 2015

 

Innspill fra Bjørn M. Johnsen,

leder av Fagforbundet Bærum

 

Politikerne i Bærum har vært pådrivere for at kommunene skal overta flere av statens oppgaver.

Regjeringen har sendt ut på høring en sak om å overføre skatteoppkreverfunksjonen til staten. Disse oppgavene har vært kommunale i årtier, men regjeringen ønsker nå å statliggjøre. Dette er en viktig samfunnsoppgave som kommunene har løst på en utmerket måte. Flertallet i Formannskapet støtter regjeringens forslag. Fagforeningslederen spør: Hvorfor forandre et system som i dag fungerer utmerket?

 

Les hele innspillet i Budstikka her

Comments closed

Rådmannen vil ikke fremme sak om at Bærum kommune skal beholde dagens Arbeidsmiljølov

 

Radhuset-i-Sandvika

Som kjent sendte  Fagforbundet Bærum en henvendelse til Rådmannen om at dagens AML skulle beholdes i Bærum kommune, slik til eksempel Trondheim kommune har vedtatt.

På siste medbestemmelsesmøte meddelte Rådmannen at det ikke ville bli fremmet noen slik sak til politisk behandling fra administrasjonens side. Fagforeningen er skuffet over Rådmannens avgjørelse. Vi hadde håpet at Rådmannen som øverste leder for kommunens ansatte hadde sett alle fordelen av å beholde dagens ordning, for på den måten unngå å skape større usikkerhet blandt sine ansatte. Siden ny Arbeidsmiljølov nå er vedtatt i Stortinget, vil Fagforbundet selv fremme saken til politisk behandling.

Comments closed

Fagforbudet Akershus avholdt årsmøte. Hele ledelsen gjenvalgt

 

Fagforbundet Akershus har avholdt årsmøte på Sørmarka.  Fagforbundet Bærum var representert med ni deltakere.  Jorunn Iversen ble gjenvalgt som leder og Bente Stokker Knudsen som nestleder.  De tre seksjonlederne i seksjonene SKA, SKKO og SHS ble gjenvalg.  Lederen i SST ønsket ikke gjenvalg og som leder her ble Vidar Jakobsen valgt.

Det ble fremmet tre uttalelser på fylkesmøtet som ble enstemmig vedtatt.

Det var uttalelser om ny arbeidmiljølov, kommnereformen og om Palestina som du kan lese her…

Comments closed

Nei til økt bruk av midlertidige ansettelser i Bærum kommune

 

Bærum Rådhus - IMG_2825

Fagforbundet har fremmet en sak til Rådmannens medbestemmelsesmøte vedrørende regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov.

I brevet til Rådmannen ber Fagforbundet om at dersom et flertall på Stortinget vedtar regjeringens forslag om midlertidighet, fremmer Rådmannen en sak til politisk behandling i Formannskap/Kommunestyret med forslag om at Bærum kommune som arbeidsgiver likevel fortsetter dagens praksis på dette området. Fagforbundet begrunner det med at regjeringens forslag vil skape større usikkerhet for veldig mange ansatte, noe som ikke bør være tilfelle hos en ansvarlig og seriøs arbeidsgiver.

Saken ble utsatt på siste medbestemmelsesmøtet, da Rådmannen ønsket bedre tid til å vurdere henvendelsen, siden brevet var kommet kort tid før møtet. Saken kommer derfor opp igjen på neste MBM møte.

Les hele brevet til Rådmannen her…

Comments closed

Fikk full stilling i Bærum

fagforbundet_logo

0312-(0)-3-(1.2.3.9) (22.02.15) Fikk full stilling i Bærum - logo

Fagbladet 2/2015 side 14

I Bærum kommune fikk en deltidsansatt helsefagarbeider innvilget sitt krav om 100 prosent stilling allerede i januar. Kravet ble framsatt i midten av desember. Helsefagarbeideren var fra før ansatt i en 70 prosent stilling.

– Vi har gått nøye gjennom lønnsslipper og timelister, og de viste at hun hadde jobbet rundt 100 prosent de siste 12 månedene, sier Bjørn M. Johnsen, leder av Fagforbundet i Bærum.

Han forteller at de i fjor fikk gjennom over 40 krav om fast stilling eller økt stillingsprosent ved å bruke andre paragrafer i arbeidsmiljøloven. Johnsen er imidlertid glad for at §14-4 nå kan tas i bruk.

– Den vil gjøre jobben lettere. Der står det tydelig at deltidsansatte har krav på den stillingsprosenten de faktisk har jobbet de siste 12 månedene. Nå bør det bli mindre diskusjon om hvor stor stillingsprosent den deltidsansatte skal ha, mener Johnsen.

Comments closed