Press "Enter" to skip to content

Måned: september 2016

Kommunedirektøren «kuppet» foreningens medlemsmøte

Megaphone isolated on white background with Spiral Arrow. You can change the color in one click. Vector illustration.

Fagforeningen hadde innkalt til medlemsmøte den 13. september for å orientere om stab/støtte prosjektet. Prosjektleder skulle holde en innledning og svare på spørsmål om prosjektet, hvoretter medlemsmøtet skulle diskutere veien videre og medlemmenes medvirkning.

To arbeidsdager før møtet sendte Kommunaldirektør Wieland ut en melding på intranett, og en e-post til fagforeninger og vernetjenesten. I denne meldingen fremgår det at kommunaldirektøren hadde omgjort vårt medlemsmøte til kommunens eget informasjonsmøte, uten at Fagforbundet hverken var kjent med eller var kontaktet om omgjørelsen.

Fagforbundet er rystet og finner det helt uakseptabelt at arbeidsgiver på eget insentiv går inn og omgjør et fagforeningsmøte til et allmannamøte. Dette er brudd på alle arbeidslivets regler.  Dette gjelder noe så viktig som fagforeningenes selvstendighet og rett til å bestemme over egne møter og arrangement.

Fagforeningen ser så alvorlig på det som har skjedd at vi har funnet å gjøre Rådmannen oppmerksom på forholdet og anmodet om hans synspunkter på Kommunedirektørens adferd.

Les brevet til rådmannen her

Comments closed

Forbundsadvokaten har sendt brev til Rådmannen om Seniorsaken

lawyerSom dere leste i siste Fagnytt var fagforeningen uenig i at seniorordningen kunne sies opp kollektivt fra 31.12.2016 og sendte et brev til Rådmannen og ba om et drøftingsmøte. Møtet ble avholdt i ultimo august uten at noen enighet ble oppnådd. Siden den tid har vi vært i kontakt med Forbundsadvokatene, noe som har medført at advokat Børge Benum den 9. september sendte et brev til Bærum kommune ved Rådmannen.

På denne bakgrunn har fagforeningen invitert alle medlemmer som har inngått senioravtale til et møte i Kantinen i Kommunegården torsdag den 22. september kl 18.00. Vi har sendt brev om møtet til de som vi er kjent med har en senioravtale. Invitasjonen til møtet gjelder alle medlemmer som ønsker mer informasjon om status i seniorsaken. Vi ber om at alle som møter tar med sin egen senioravtale. De som ikke har anledning til å møte kan sende kontoret en kopi av sin avtale. Grunnen er at det er viktig å få oversikt over alle typer avtaler som foreligger.

 

Invitasjonen kan dere lese her

Comments closed

Fagforbundets pensjonister godt fornøyd med pensjonisttreff

Fagforeningen, sammen med Sparebank1, inviterte våre pensjonister til en sammenkomst på Oslofjord Hotell tirsdag 13. september. Invitasjonen ble sendt på SMS gjennom Fagforbundets systemer, noe som fungerte bra.

Det møtte opp rundt 70 pensjonister som ble traktert med rundstykker, kaker og kaffe. Det ble gitt informasjon om alle medlemsfordelene som ligger i LO Favør og fagforeningens bankavtaler med Sparebank1. Det ble også holdt et foredrag av Helps advokat om arv og skifte. I etterkant av dette var det duket for quiz, hvor førstepremien var en lekker DAB radio.

De fremmøte pensjonistene var svært godt fornøyd både med innhold og servering og det var uttrykt ønsker om at dette skulle bli en årlig foretredelse.

 

pensjonsseminar-fagforbundet-baerum-13-09-16

Comments closed

Fagforbundet Bærum inviterer til informasjonsmøte om Stab og Støtte prosjektet

Fagforbundet Bærum inviterer sine medlemmer til informasjonsmøte om prosjektet «Stab og støtte» på Kunnskapssenteret, tirsdag 13.september klokken 14.00.

baerum_kunnskapssenteret_i_sandvika_hioa_hbv_img_8107

 

Prosjektleder Elin Hognes vil informere om prosjektet. Etter foredraget slutt vil vi oppsummere og diskutere fagforeningens videre arbeid opp mot dette.

Invitasjonen til møtet kan dere  lese her.

Etter at det planlagte innholdet i dette møtet ble kjent har det kommer ønsker fra andre foreninger å delta. Vi har derfor etterkommet anmodning om å gjøre prosjektleders foredrag åpent for alle.

Comments closed