Press "Enter" to skip to content

Måned: mars 2018

Arbeidstakerne bringer en ny sak inn for arbeidstilsynet

Høsten 2017 gjorde AMU følgende vedtak om kommunens praktisering av arbeidstidbestemmelsene: 

Rådmannens tidligere vedtak om å unnta tjenesteledere og enhetssjefer generelt oppfyller ikke kravene i Arbeidsmiljøloven. Vurderingen av den enkelte ansatt må dokumenteres skriftlig og drøftes med arbeidstakerens organisasjon(er). AMU krever at AML blir fulgt i slike saker.

Fra nyttår overtok arbeidsgiver ledervervet i AMU, noe som gjorde at de fikk flertall i AMU og saken kom opp på nytt i utvalget og flertallet vedtok følgende:
 AMU gir sin tilslutning til at hvert kommunalsjefområde vurderer om det er grunnlag for at enkelte avdelingsledere unntas fra overtidsbestemmelsene.

Alle arbeidstakerorganisasjonene og vernetjenesten stemte mot forslaget og gjentok i møtet kritikken av kommunens ledelse og at arbeidsgiver i sin behandling av tjenesteledere/enhetsledere, og nå også avdelingsledere i spørsmål knyttet opp mot AML § 10-12, bryter Arbeidsmiljøloven.

Flertallsvedtaket er derfor nå anket inn for Arbeidstilsynet som bes ta opp saken med Bærum kommune, slik at kommunens praksis blir i samsvar med bestemmelsene i AML .

 

Les hele anken til Arbeidstilsynet her…

Comments closed

Forsøk på fagforeningsknuseri

Deltidsjobb. Kjeft, irettesettelser og slutt på ekstravakter.
Fagforbundet i Bærum varsler om represalier fra ledere i kommunen mot ansatte som kontakter fagforeningen.

Dette skal selvsagt ikke skje sier Kommunalsjef Morten Svarverud og bekrefter at det har vært «flere tilfeller» og karakteriserer oppførselen til egne mellomledere som «helt på jordet».

Les hele Budstikkas reportasje og kommunalsjef Svarveruds svar her…

 

Comments closed