Press "Enter" to skip to content

Måned: november 2020

KOMMUNESTYRET HAR TALT: KOMMUNENS ANSATTE HAR FULL YTRINGSFRIHET

Kommunestyret behandlet onsdag 25. november en interpellasjon fra Stein Stugu om ansattes ytringsfrihet i Bærum kommune.

I debatten var alle de politiske partiene unisont enige om at kommunens ansatte har full frihet til å fremføre sine personlige meninger. Det gjelder både internt i kommunen og eksternt i media.  

Kommunedirektøren fremhevet også dette og har opplyst at dagens arbeidsreglement vil bli forandret og bli tydeliggjort på dette punktet.

Ansattes rett til å ytre seg har Fagforbundet hevdet i lang tid og vi er derfor fornøyd med at våre standpunkt så tydelig ble bekreftet av et samlet Kommunestyre.

Hør hele kommunestyredebatten på Bærum kommune/kommune TV/ Kommunestyret 25.11.20.

Comments closed

Meld deg på Fagforbundets julekalender!

I desember kan du delta i julekalenderen vår. Hver dag kommer et enkelt spørsmål å svare på, med muligheten til å vinne flotte Fagforbundet-premier.

Meld deg på nå og du vil motta påminnelse og daglige luker på e-post når kalenderen starter.

Fagforbundet ønsker deg en fin førjulstid!

Comments closed

FAGFORBUNDETS FORSLAG BLE VEDTATT, MEN…

I HP foreslår Kommunedirektøren å avvikle ansettelsesordninger (se tidligere innlegg om HP nedfor) på kr 400.000. Smålig og skammelig har fagforeningen kalt forslaget som vil avvikle felles arrangementer for 25- og 40- jubilanter, for avgåtte pensjonister, kommunerevyen m.m.

Da Utvalg for Samarbeid behandlet årets HP foreslo Fagforbundets nestleder at ordningene ikke skulle avvikles og fremmet forslag om at budsjettet tvert imot skulle økes med kr 400.000 pr år. Foruten Fagforbundets to stemmer, ble vårt forslag støttet av representantene fra Unio, Ap og SV. Dermed fikk forslaget flertall med 5 stemmer mot de 4 stemmene fra 2 H, V og Frp. Disse partiene ville ikke øke budsjettet med kr 400.000, men mente at tiltakene måte finansieres av nåværende budsjett.

Siden dette flertallsvedtaket får økonomiske budsjettkonsekvenser er det nå oversendt til behandling i Formannskap og Kommunestyret som har sin HP debatt i begynnelsen av desember. Så spørsmålet er nå om det er politisk vilje til å støtte de ansattes krav.  Vi kommer tilbake til saken etter Kommunestyremøtet.

Comments closed

FORTSATT STENGTE KONTORER FREM TIL 31.12.20.

Det er besluttet at kontorene i Rådhuskvartalet, Løkketangen og Eyvind Lyches vei fortsatt blir stengt for publikum, inntil videre ut året. Det medfører at fagforeningskontoret fortsetter dagens praksis.  Hovedtillitsvalgte kan kontaktes enten på e-post eller på telefon. De HTV er delt inn i kohorter, slik at kontoret alltid er bemannet. Post kan også legges i postkassen ved ytterdøren i Bakgården eller ringe på for levering.

HTV som ikke er på kontoret arbeider hjemmefra. Alle møtene med arbeidsgiver går på Teams. Grunnet Koronapandemien har det vært svært mye møtevirksomhet med kommunens ledelse og kommunalsjefene. Vi har også møter med medlemmene på Teams for de som har ønsket det. Det har frem til nå fungert utmerket.  

Vi oppdaterer vår internettside flere ganger ukentlig og dette er nå vår viktigste informasjonskanal ut mot medlemmene. Vi registrer svært mange besøk på nettsiden, noe vi opplever som svært positivt.  

Vi får fortsette å håpe at smitteøkningen stoppes og at vi etter nyttår kan komme tilbake til normalen.

Se kontaktinformasjon for våre HTV her…

Comments closed

HVORFOR VÆRE TILLITSVALGT

De tillitsvalgte er fundamentet for et organisert arbeidsliv, og Fagforbundet har rundt 18 000 tillitsvalgte rundt på de forskjellige arbeidsplassene i Norge. I Fagforbundet Bærum har vi 180 tillitsvalgte. Dette er en viktig oppgave som er med på å ivareta medlemmene på sin arbeidsplass.

Det er mange grunner for å ville bli tillitsvalgt. Her kan du høre hva flere av dem har å si om saken, blant annet vår plasstillitsvalgt på NAV Hilde Johnsen.

Hør deres begrunnelser her…

Comments closed

BLI LITT BEDRE KJENT MED VÅRE NYE KOMMUNEDIREKTØR

Foto: Privat

Kommunal Rapport har i sin ukeavis et lengre og personlig intervju med vår nye kommunedirektør Geir B. Aga.  Her tilkjennegir han flere interessante synspunkt på de spørsmålene som journalisten stiller. Han anser ser selv som ekstrovert og sosial. Han er også tydelig på at det i endringer er viktig å utvikle en arbeids- og lederkultur med raushet for læring, noe som er et av hans lederråd.

Les hele intervjuet her …

Comments closed

LÆR MER OM ALLE LOFAVØR FORDELENE

I samarbeid med Sparebankene inviteres det til  gratis webinar om LOfavør. Det vil bli avholdt 12. november. Webinaret holdes to ganger denne dagen, første gang kl. 11.30 – 12.30 og andre gang kl. 20.00 – 21.00.

Webinaret vil handle om LOs fordelsprogram for LO-medlemmer. Fordeler som Norges beste innboforsikring, andre forsikringer, juridisk bistand, ferie og opplevelser og annet du kanskje ikke visste at du har. 

Les innbydelsen og meld deg på her…

Comments closed

FAGFORBUNDET BÆRUMS INNSPILL TIL HP 2021-24

Fagforeningen har sendt innspill til de politiske partiene om Kommunedirektørens forslag til Handlingsplan for de neste fire år.  Innspillet vil følge saken når den blir behandlet i sektorutvalgene og i Kommunestyret. Her kommenterer vi flere av forslagene, men har mest fokus på ansettelsesperspektivet.

Det mest smålige i budsjettforslaget er kuttet på 400.000 kr som medfører at felles arrangement for 25- og 40 års jubilanter og for avgående pensjonister, samt tilskudd til revy og kor avvikles. Fagforbundet finner nesten ikke ord for et slikt spareforslag. Det er svært urimelig at felles arrangement som jubileum og avgang skal avvikles for de ansatte som har gjort en innsats gjennom mange år. Dette var fagforeningen også tydelig på når saken var til behandling i MBM før ferien. Men til ingen nytte. Så får vi håpe at politikerne er mer fornuftig enn administrasjonen.

Les hele Fagforbundets innspill til HP her…

Les her fagforeningens innspill til MBM …

Comments closed